Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

3 hippe restaurantkoncepter

27. January 2017

Vi mennesker elsker vaner og forudsigelighed – derfor vælger vi ofte den samme pizza på menukortet, at gå den samme vej til arbejde eller det samme tandpastamærke i supermarkedet. Der er ingenting i vejen med vaner, men hvis vi samtidig klager over, at hverdagen bliver for forudsigelig og leverpostej-agtig, så burde vi måske prøve noget nyt – bare en gang imellem, og måske næste gang, du skal ud at spise?

Herunder finder du 3 anderledes restaurantkoncepter, der udfordrer nogle af vores indgroede vaner:

1)      Restaurant Day

Restaurant Day er den største madfestival i verden, og er et internationalt tiltag, hvor alle, der har lyst, kan starte deres egen restaurant eller café for en dag. Du vælger selv, hvad du vil servere og hvor, således kan du lege restaurantsejer i din lejebolig i Aalborg eller sælge kage og kaffe fra din bil ved stranden. Kun fantasien sætter grænser. På eventens hjemmeside kan du uploade information omkring din restaurant, så dine kommende gæster kan se, hvilken madoplevelse du tilbyder, og hvornår der er åbent. Det er en unik måde at lære dine naboer at kende, eller få testet drømmen om at være restaurantsejer for en dag.

Du kan læse mere om den årlige event på www.restaurantday.org 

2)      Gamer restaurant

Gaming er stort – rigtig stort! Før i tiden var man lidt af en nørd, hvis man spillede, men i dag er det reglen nærmere end undtagelsen, at du spiller en eller anden form for spil, hvis du er under 20 år, om det er Pokemon Go, League of Legend, FIFA eller War of Warcraft.

Denne tendens mærkes hos online webshops, som Evermart.dk, der handler med gamerudstyr, og som kan mærke en markant stigning i salg, grundet danskernes store interesse. Selv en storklub som FCK, har netop oprettet et nyt klubhold af e-gamere, og flere og flere efterskoler tilbyder specielle studieretninger indenfor e-gaming.

Normalvis vil spil være bandlyst ved middagsbordet, men en række nyere restauranttiltag har derimod gjort mad og spil foreneligt i et nyt restaurantkoncept; Gamer restauranter. Gaming er i sig selv en social aktivitet, da de fleste spil på den ene eller anden måde inviterer til, at man spiller mod eller med andre. Dog sidder de fleste alene, når de spiller. Men med dette nye koncept har man taget det sociale element til en nye højder med restauranter, hvor du kan tage hen og spille med sine kammerater og samtidig være social. Du ser dog ingen Gamer headset med mikrofon, hvor du sidder i din egen verden. Restauranterne er nærmere et sted, hvor du kan game på storskærm, kan se andre spille, eller kan udveksle tips med andre gamers omkring spillestil eller det det sidste nye gamingudstyr.

3)      Social Dining

I Danmark er vi meget private, når vi tager ud og spiser. Vi vil helst sidde ved et bord for os selv, så andre ikke kan høre vores samtaler, og vi forsøger egentlig febrilsk at undgå at blive opdaget, hvis vi render ind i kollegaen på restauranten. Sydpå er det dog lige omvendt – her er måltidet en social begivenhed, hvor jo man går ud fra devisen om, at jo flere man er, jo bedre.

Et restaurantkoncept, Social Dining, er for alvor ved at vinde frem, også i Danmark. Her tager det flere former. Det kan være, at man spiser ved et langbord på restauranten, i stedet for ved de små 2-4 personers borde. På denne måde kommer man til at sidde side om side med folk, man aldrig har mødt før. Det kan også være ved fællesspisning, hvor man mødes til aftensmad i stedet for at sidde og spise alene derhjemme. Der finde også events, hvor man inviterer ukendte personer hjem i sin spisestue til mad og gode samtaler, hvad enten det er i datingøjemed, eller blot for at lære nye mennesker at kende.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×