Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

3 parametre, du bør vælge restaurant efter

21. December 2016

Det er fredag aften, og du står i en situation, hvor dig og din kæreste skal finde en god restaurant at nyde en bid mad på. Skal de være indisk, amerikansk, italiensk eller måske kinesisk? Dyrt eller billigt? Skal det være på Vesterbro eller på Østerbro? Hvad og hvordan skal man vælge, når der er uanede mængder af valgmuligheder? Hmm…måske du skulle prøve at vælge ud fra nogle andre kriterier denne gang? Vi har samlet 3 forslag herunder:

En støjfri restaurantoplevelse

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget støj du ofte sidder i, når du er ude på restaurant eller cafébesøg? Larmen fra snakkende restaurantgæster kan være overdøvende – sandsynligvis fordi folk har det med at hæve stemmen, når der er meget larm omkring dem – noget der ikke hjælper yderligt på larmen. Er du f.eks. hørehæmmet, kan larm og støj gøre det næsten umuligt at føre en samtale, fordi du simpelthen ikke kan høre hvad modparten sige. Men også for personer uden høreproblemer, kan støj have stor betydning for din restaurantoplevelse, for støj er ikke bare irriterende at høre på, det kan faktisk betyde, at smagsoplevelsen af din mad forringes. For ifølge Charles Spence, professor i eksperimental psykologi ved Oxford University, så kan støj og dårlig akustik påvirke din smagssans – ifølge studier undertrykker høj støj vores evne til at smage både sødt og salt. En ikke helt uvæsentlig detalje, hvis man betaler mange penge for sin restaurantoplevelse.

Hvordan udvælger man så en støjfri restaurant?

Ifølge Charles Spence, så handler det meget om indretningen. I dag er stilen meget minimalistisk, med trægulv, enkle møbler, og ingen gardiner, duge, eller tæpper på gulvene. Det betyder, at der ikke er noget til at absorbere støjen og snakken. Højt til loftet kontra lavt til loftet, har også betydning for støjniveauet. Derudover har klientellet også betydning. Vil du undgå støj, bør du ikke tage på en typisk familierestaurant.

Den rigtige smag af….

Har du lyst til indisk, thai eller mexicansk? Hvorfor så ikke stile efter den bedste smagsoplevelse indenfor kategorien, så du slet ikke behøver at købe billige flybilleter sydpå, men blot kan nøjes med et par timer i den helt rigtige restaurant? Vi tror ofte, at vi ved helt præcist, hvordan udenlandsk cuisine smager – men ofte er det en fordansket version. Gå efter restauranter, der ejes og drives af folk med den pågældende nationalitet – de har ofte meget bedre styr på, hvordan maden skal smage og hvilke retter, der er gør sig godt. Lav lidt research forud for dit restaurant besøg, og tag madanmeldernes vurdering for gode varer. Måske dine venner sagtens kan anbefale en god italiensk restaurant, men hvis de aldrig har smagt ægte italiensk mad, så ved de heller ikke, hvordan den bør smage.

Mad efter stemning

Kommer du direkte fra din tandlæge i København efter en rodbehandling, er det sidste du har lyst til at sidde og tygge dig igennem en stor bøf, ligesom du heller ikke gider spise nachos, hvis du har halsbetændelse, eller pasta, hvis du er på kur uden gluten. Derfor er det smart at planlægge restaurantbesøget efter dine omstændigheder. Mærk efter, hvad du har allermest lyst til, og hvad du bestemt ikke har lyst til, og vælg restaurant herefter. Restauranter der har et for bredt menukort, er ofte ikke specielt specialiseret indenfor en bestemt madkultur, og det kan påvirke resultatet. Skal du spise ude, skal det kunne gøres bedre, end hvad du selv kan mestre.

God appetit!


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×