Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

4 måder at gøre madlavningen sjovere på

15. March 2017

I den travle hverdag kan det være svært at få tid og overskud til at lave mad. Madlavningen bliver i stedet for en handling, der bare skal overstås – og retterne, der bliver lavet, er ofte de nemme og sædvanlige, som du ved, hurtigt kan komme på tallerkenen og ned i maven.

Men hvorfor ikke gøre lidt mere ud af madlavningen og se det som en sjov og spændende ting? Der er heldigvis flere måder, hvorpå du kan gøre madlavningen sjovere på.

Giv dig i kast med nye opskrifter

Det er klart, at madlavningen bliver kedelig og ensformig, hvis det altid er spaghetti og kødsovs, der bliver fremstillet, når du er i køkkenet. Hvis du i stedet bruger lidt tid i løbet af ugen på at finde frem til nye og spændende retter i blade og på diverse madblogs, kan det være, madlavningen ikke længere bliver set som en pestilens – og hvem ved, måske finder du din nye yndlingsret.

Husk på, at nye og anderledes retter ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal stå i flere timer med sved på panden for at få mad på bordet. I mange opskrifter bliver der gjort en dyd ud af, at det skal være så nemt og enkelt som muligt, så alle kan have mod, tid og penge til at give sig i kast med det.

Det er derfor ikke nødvendigvis tiden, du lægger i madlavningen, som er vigtig, men mere at du en gang i mellem prøver noget nyt og udfordrer dig selv, så al madlavningen ikke ender med at blive så kedelig og ensformig.

Dress up til anledningen

Det kan nogle gange være svært at motivere sig selv til at bruge tid på at lave mad, når man alligevel bare skal ind foran fjernsynet, imens man er iklædt sine joggingbukser. Det skaber bestemt ikke den største motivationsfaktor for at give sig i kast med noget nyt og lækkert i køkkenet, men er i stedet en anledning til hurtigt at lave det sædvanlige mad, så man kan slappe af på sofaen.

Hvis du i stedet gør lidt mere ud af hele madoplevelsen, kan det også hjælpe på motivationen, når det kommer til madlavningen. Er du iklædt kjole eller en pænere skjorte og har et glas rødvin i hånden, giver det associationer til en anden type middag end eksempelvis varmet boller i karry fra fryseren.

Om det så er tøj og accessoires fra H&M eller Marc Jacobs, du vælger er tage på, er underordnet, så længe du føler, at der er blevet gjort lidt mere ud af det, end du plejer.  

Det kan være, du føler, det er en smule mærkeligt at skulle dresse en smule up, når det alligevel bare er dig, der skal spise maden alene. Du kan her være bedre til at invitere vennerne over og gøre madoplevelsen sjovere på den måde.

Omgiv dig i skønne omgivelser

Dine omgivelser har også en betydning, når det kommer til madlavningen og den generelle madoplevelse.

I stedet for at kravle ind i sengen med din aftensmad, kan gøre lidt ud af spisebordet med blomster og bruge det fine bestik. Eller når temperaturerne bliver lidt varmere, kan du åbne op for dine terrassedøre og dække et hyggeligt bord derude med dug og lys.

Det er ikke særlig krævende at gøre omgivelserne rare og imødekommende, når der skal spises – om du så er alene eller har gæster.

Hav det rigtige køkkenudstyr

En fjerde ting, der også kan gøre madlavningen en smule sjovere, er, hvis du har det rigtige køkkenudstyr. Der er ikke noget værre og demotiverende at skulle bakse med unødvendige processer, der kunne gøres bedre og på den halve tid, hvis du havde udstyret i orden. Samtidigt kan diverse køkkenmaskiner og udstyr også gøre nogle af processerne i køkkenet sikrere, så du ikke ender med at skulle kontakte en læge eller eksempelvis tandlægerne på Amager, fordi du er kommet til skade på den ene eller anden måde.

Det betyder ikke, at du skal ud og bruge en formue på diverse køkkenmaskiner og sjove gadgets i køkkenet. Begynd derimod at lave nogle nye, forskellige retter og se, om der er noget køkkenudstyr, der kan gøre nogle af processerne nemmere.

Tag den lette løsning en gang i mellem

For mange er det svært at få tid og overskud til det skønne, hjemmelavede måltid hver evig eneste dag. Og samtidigt er det svært at gøre madlavningen sjov, hvis man decideret skal tvinge sig selv derud, de dage hvor man mest har lyst til takeaway. Denne lette løsning kan derfor være perfekt de dage, hvor overskuddet er helt i bund eller på tidspunkter, hvor du fortjener en aften udenfor køkkenet.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×