Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

5 fejl folk begår på de fine restauranter

6. March 2018

Det er de færreste, der har råd til at spise på 5-stjernede restauranter særlig ofte. Når man så endelig får muligheden for at nyde et godt måltid mad på en fin restaurant, kan det derfor også være svært helt at vide, hvordan man skal bære sig ad. Her får du en guide til 5 typiske fejl, folk begår på fine restauranter.

1) Gæsterne går uden om de særlige retter

Hvis man er på en rigtig fin restaurant, er der god mening i at prøve nogle af de retter, stedet er kendt for. På mange menukort kan du finde en halvkedelig ret, som kun er der for at sikre, at der er noget for enhver smag. Prøv så vidt muligt at undgå denne ret, og smag i stedet nogle af de mere specielle retter, som spisestedet er kendt for. På den måde får du mest muligt ud af dit besøg og får en helt særlig oplevelse med dig.

2) Man bliver bange for at stille spørgsmål

Især hvis man ikke så tit er på fin restaurant, kan det virke overvældende og måske ligefrem angstprovokerende pludselig at træde ind et så fancy sted. Ikke desto mindre skal du ikke være bange for at stille spørgsmål. Der er ingen, der forventer, at du forstår hele menuen og kender samtlige vine på kortet, og personalet vil hellere end gerne hjælpe. På den måde er du sikker på, at du får noget, du kan lide, og ikke mindst at du ikke går glip af noget, bare fordi du ikke turde spørge ind til menuen.

3) Du har svært ved at finde ud af dresscoden

På mange finere restauranter er der en form for dresscode, og den kan nogle gange være svær at knække. Grundlæggende er det vigtigste naturligvis, at du selv føler dig godt tilpas, og netop dette kan ofte hjælpes på vej, ved at du hverken er for pæn i tøjet eller ikke er pæn nok.

Der er dog også restauranter og lejligheder, hvor der er en dresscode man må overholde, og for mændene er dette altid let, da de kan hoppe i deres jakkesæt og slips. For os piger kan det være lidt mere vanskeligt. Er du i tvivl om din partners outfit eller om der er en dresscode på stedet, så kan du altid vælge en klassiske kjole. Et eksempel kan være kjolerne på tredje række på denne side:  Se eksempel. Det er ensfarvede kjoler, som passer til alt.

4) Forsøg ikke at spare, når du først er der

Hvis du først har besluttet dig for at tage på fin restaurant, så gå hele vejen. Lad være med at springe forretten eller den ekstra drink over for at spare lidt penge, og vælg i stedet hellere en restaurant, hvor du kan få det hele med. Hvis du kun lige akkurat har råd til at spise der, får du ikke den fulde oplevelse med, og det er en skam. Forkæl dig selv, og få det hele med, når du nu endelig skal ud og lufte de fine manerer.

5) Vær altid høflig over for personalet

Det er et simpelt råd, som i bund og grund gælder, uanset hvor du spiser. Vær altid høflig og respekter personalet på spisestedet. Selvom du måske er vant til at spise fine steder, skal du stadig være ydmyg og anerkende, at du er gæsten. Det vil sige, at du ikke skal rette på personalet eller være prætentiøs, uanset hvor godt du kender deres vinmenu eller ved om mad. Generelt skal du opføre dig så pænt som overhovedet muligt, uanset hvor ofte du spiser fint, og uanset hvor fin restauranten er. Og så er det naturligvis et no-go at lægge an på din tjener – uanset hvor du befinder dig!


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×