Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

5 tips til den gode firmajulefrokost

28. May 2017

At afholde en firmajulefrokost, hvor det hele spiller og er planlagt til mindste detalje, er vigtigt, fordi der er tale om et event, der er meget mere end bare sild og snaps. En vellykket firmajulefrokost kan nemlig styrke det kollegiale sammenhold og øge medarbejdernes trivsel. Hvis du gerne vil sikre dig, at årets julefrokost bliver god, kan du få fem nyttige tips her.

 

1. Server lækker mad

Maden er alfa omega, når det kommer til julefrokoster. Man kan vælge at følge traditionerne med de helt klassiske retter som lun leverpostej, medister, frikadeller, flæskesteg, fiskefilet og sylte. Man kan dog også vælge at gå en mere utraditionel vej og servere retter fra andre madkulturer. Det kan eksempelvis være spansk tapas eller japansk sushi – kun fantasien sætter grænser! Så længe maden er velsmagende, kan det ikke gå galt. Fuldend menuen med lækre drikkevarer og sørg for, at der også er alkoholfri alternativer.

 

2. Sørg for festlige indslag

Små selskabslege er en fin afveksling mellem de mange madretter, I skal igennem. De er ikke bare sjove, men har også en vigtig social funktion, da de kan være med til at øge stemningen og hjælpe de nye og de mere generte medarbejdere til at falde i snak med kollegaerne. Her er der ingen specifikke traditioner, så hvad med at afholde en lille quiz eller måske en sangkonkurrence? Det kan også være noget helt tredje. Husk dog at respektere folks grænser.

 

3. Spil god musik

Ingen fest uden musik. Særligt når spisningen er ovre, og der kommer liv i dansegulvet, er det vigtigt med god musik. Her kan I med fordel skrue godt op for volumen, mens musikken under spisningen bør holdes på et lavere lydniveau, så I nemmere kan tale sammen. Når playlisten skal sammensættes eller dj’en hyres, kan I med fordel tænke over aldersfordelingen hos medarbejderne og vælge musikken ud fra det, så alle kommer i godt humør og kan synge med på mindst én sang.

 

4. Vælg de rette omgivelser

Lokationen udgør helt bogstaveligt rammerne for festen. Går I eksempelvis efter en hyggelig og afslappet stemning, kan I vælge et sted med mørke omgivelser og levende lys. Det kan også være, at jeres virksomhed sætter pris på en festlig stemning, hvor et dansegulv med diskokugle og lys er et must? Mulighederne er mange, og det kan derfor være noget af en opgave at vælge lokation. Et alternativ til den til tider stressende planlægning kan være at holde julefrokosten i Valbyhallen til årets Juleshow. Så er der sørget for både lokation, mad, drikke og underholdning.  

 

5. Tænk over påklædningen

En firmajulefrokost er som oftest et langt event, der strækker sig over mange timer. Derfor er det vigtigt at tænke over påklædningen, så gener fra stramt tøj eller høje sko ikke tvinger en til at tage tidligere hjem. Lad derfor de strammeste habitbukser eller den strammeste kjole samt skoene, der er lidt for små eller har en alt for høj hæl blive derhjemme. Man kan sagtens se godt ud alligevel! Hvis der er en særlig dresscode for eventet, bør I skrive det på invitationen, så medarbejderne ved det i god tid og kan klæde sig derefter.  


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×