Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Åbn din egen restaurant i Aarhus

23. May 2017

Danmark og specielt København har de seneste år virkelig været under en gastronomisk udvikling. Fra at vi egentlig kun havde Noma og nogle enkelte andre restauranter, er der siden åbningen af Madklubben virkelig sket noget i det københavnske madlandskab.

Madklubben ændrede spillereglerne. De skar ned på udgifter i form af indretning og lønninger, var mindre formelle i deres tilgang til madkunsten, men havde til gengæld både kvalitet og pris i fokus. Lige pludselig kunne man selv som studerende spise lækkert mad ude. 250 kroner for en 3 retters menu var det typiske tilbud. Med Madklubben fulgte andre restauranter trop og i dag spirer den gastronomiske scene i København.

Som Danmarks næststørste by, er smilets by næste trin i udviklingen. Kom i forkøbet og åbn din egen restaurant. Følgende er en guide til, hvordan dette rent lavpraktisk kan lade sig gøre

 

Skær ned på udgifterne

Hvis du ikke har en stor startkapital, skal du sørge for at have lave udgifter. I forlængelse af dette kan du, i stedet for at bo alene i en stor lejlighed, finde et sted, hvor du kan leje et værelse. På findroommate er lige præcis dette muligt. Skriv ”ledig værelse Århus’ på deres portal, hvorefter en masse muligheder vil dukke op. Det er let, og du vil med stor sandsynlighed hurtigt finde det perfekte match.

 

Pas på dine ting

Hvis du ikke har mange penge, er den bedste måde at spare ved ikke at bruge dem. Det gør du ved at passe på dine ting, så du ikke har brug for at købe nye. Det er der rigtig mange måder at gøre på.

Din restaurant skal selvfølgelig styres med et digitalt system, hvor computeren selvfølgelig er det vigtigste element. Sørg derfor for, at du installerer et rigtig godt virusprogram, så computeren kan holde længe.

Et andet vigtigt element i åbningen af din restaurant er kommunikation. Du skal hele tiden snakke med leverandører og andre interessenter. Det er derfor altafgørende, at du har det rette mobiltilbehør. Det vil sige, at din telefon ikke går i stykker, den altid er opladt og du har høretelefoner, som du kan snakke i.

 

Vær præcis og simpel i menukortet

De bedste restauranter er bestemt ikke dem med flest retter og vine på menukortet. Tværtimod. Hvis du har en masser retter, betyder det også, hvis det skal være godt, at du skal købe lidt ind af en masse forskellige, friske råvarer ind i stedet for en stor portion af færre råvarer. Det er væsentligt dyrere, og er bestemt ikke et tegn på kvalitet.

Hvis man går på en velrenommeret restaurant vil du altid se et simpelt menukort med kun et par enkelte valgmuligheder. Til gengæld er det der er super godt. Dette eksempel skal du følge.

Lad være med at brug en masse penge på unødvendige tiltag, som gæsten alligevel ikke vægter særlig højt. Det handler simpelthen om at være lidt kynisk i sine tiltag. Hvis dine omkostningerne overstiger, hvad du får ud af tiltaget, er det ikke det værd.

I stedet for at bage 5 forskellige typer brød hver dag, bør du finde ud af, hvilket et der er mest populært og servere det. Alternativt kan du anskaffe dig en popcornmaskine og servere popcorn som starter inden forretten. Hvis du gør lidt ud af det og laver forskellige smagsvarianter af popcornene, kan det være noget du virkelig differentierer dig på. Popcorn er billige, men det er anderledes, og noget alle kan enes om smager godt.

Vær desuden opmærksom på årstiden, og hvilke råvarer der er gode på det givne tidspunkt. Disse råvarer er som regel også, hvad gæsterne eftertragter.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×