Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

De perfekte loftslamper til køkkenet

27. March 2018

Når du står og laver mad i køkkenet, er det afgørende at have noget belysning som først og fremmest gør det muligt at se hvad du laver og få det andet lave den hyggelige køkken-stemning, som alle drømmer om. Hos AndLight forhandler de adskillige loftslamper fra Lampe Gras, som vil klæde et hvert køkken, med antydninger af en rå stil, som er så meget på mode her for tiden.

Loftslamperne har som sagt et råt og industrielt look til sig, som med det rette køkken kan se virkelig flot ud. Alle lamperne er designet af Bernard-Albin Gras for Lampe Gras.

 

En loftlampe fra Lampe Gras er praktisk

Tænk ”traditionel arkitektlampe” og alle dens praktiske egenskaber, bare fastmonteret i dit loft. Den fylder altså ikke på et bord eller en reol. Det er super praktisk og meget anbefalelsesværdigt, at flytte den op under dit loft. Loftlampen har stadigvæk dens bevægelsesfrihed, som du kender det, men den fylder altså ikke mere. Mange ser det som et kæmpe plus og det er faktisk noget, som de fleste først ligger mærke til, efter de har sat den op, da det ellers ikke er noget problem som man tænker meget over til dagligt. Ugens staldtip herfra: Køb en loftlampe eventuelt fra Lampe Gras og se, om du ikke vil blive rigtig glad for den. 

Lampe Gras N302 loftlampe dobbelt  

Dobbelt loftlampen N302 fra Lampe Gras er en gammel klassiker. Denne loftlampe pryder ethvert køkken, med den to majestætiske arme. N302 lampen er meget praktisk, da den kan justeres i længden og er yderst fleksibel. Den passer som sagt rigtigt godt i køkkenet eller alternativt over spisebordet, i stedet for at have en stor eller to mindre pendler hængende. Farvekombinationerne på skærmene er store. Du kan vælge mellem mat sort, mat sort / kobber, mat blå, mat rå kobber, hvid opal, mat rød og mat gul. Mulighederne for at skabe et unikt hjem med denne lampe er derfor helt klart til stede. Se lampen her. 

Lampe Gras N302 loftlampe

Denne loftlampe er tæt beslægtet med N302 dobbelt modellen. De ligner hinanden. Forskellen her er, at der kun er en arm på denne model. Det er en meget let anvendelig loftlampe, som med dens lange teleskopstang gør sig meget nem at arbejde med. Ligesom den dobbelte model, kan du med Lampe Gras N302 også vælge mellem rigtig mange forskellige farver til skærmen, som gør at du med lidt kreativitet kan få den til at passe ind i de fleste rum i din bolig. Se loftlampen her.


Lampe Gras N312 loftlampe

Den sidste klassiker som skal fremhæves i denne omgang er N312 loftlampen, som også er i familie med de to andre nævnt her i indlægget. N312 lampen blev designer helt tilbage i 1921. Men bare fordi at den snart fylder 100 år, betyder det ikke at den ikke er ligeså køn mere, som da den blev designer. Tværtimod. Den er kun blevet mere og mere populær med årene, som ikke er til at tage fejl af, når man kigger i boligblade, er på restauranter eller kigger på indretningsarkitekters arbejde. Se den her.

 

Designeren bag Lampe Gras loftslamperne

Geniet bag loftlamperne i denne artikel fra Lampe Gras og en stor del af Lampe Gras’ sortiment er Bernard-Albin Gras. Bernard-Albin Gras blev født i 1886 i den lille franske by Saint-Raphaël. I 1920’erne var han blevet voksen og en utrættelig ingeniør og opfinder. Hans store passion var, at forbedre arbejdsvilkårene for arbejdsklassen. Gras registrerede adskillige patenter for hans arbejde, som eksempelvis dem for Lampe Gras lamperne i 1921. Det gælder altså også de ovenstående loftslamper; N302 enkel, N302 dobbel og N312 loftlampen.

Dengang eksisterede der ikke mange mobile arbejdslamper, som man nemt og praktisk kunne flytte fra en arbejdsstation til en anden. De få der var på markedet var oftest skadelige og gav stød til dem der prøvede at flytte dem. Gras prøvede at designe en lampe som var let, praktisk, kunne flyttes nemt fra et sted til et andet og som gav tilstrækkeligt med lys til at arbejde.

Han endte med at designe tre typer af lamper. Lamper som vi kender i dag og som stadigvæk er populære over hele verden. Han designede den klassiske arkitektlampe med en klemme, som nemt kunne flyttes fra en arbejdsbænk til en anden. Han designede en lampe der kunne ”glide” frem og tilbage på et bord. Og sidst designede han loftlampen, med armene som kunne indstilles. Alle tre lamper var langt foran deres tid og blev set som et banebrydende element i den verden.

 

Der gik heller ikke længe før, at hans lamper var standard på mange arbejdspladser.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×