Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Derfor skal du besøge Amsterdam

22. July 2018

Amsterdam har så mange oplevelser gemt i hatten, og du bør derfor overveje at tage en tur. I denne artikel kommer vi ind på 7 primære områder som er værd at opleve i Amsterdam.

Kunsten

Først og fremmest er det værd at nævne at Amsterdam er en af verdens mest moderne byer. Amsterdam tilbyder kunst i forskellige stilarter, hvor du blandt andet kan besøge følgende museer:

  • Van Gogh museet
  • Rijksmuseet
  • Stedelijk museet

Museerne

Der findes et hav underlige museer i Amsterdam, som ikke er kunstrelateret. Du kan blandt andet tage på et museum som hylder katte, eller du kan besøge et weed museum. Du har også mulighed for at besøge det berømte Anne Fransk Hus, der på længere sigt blev et museum.

Cafeerne

Amsterdam er verdens kendt for deres Coffeeshops, også kaldet de brune cafeer.  Det er muligt at komme ind og få en anderledes oplevelse, som kun Amsterdam tilbyder i hele Europa. Du har rig mulighed for at prøve deres berømte hash kager, som er lovlige på cafeerne. Du finder et hav af disse cafeer inde i hjertet af Amsterdam. Du kan blive klogere på helse og sundhed lige her.

Nattelivet

Nattelivet i Amsterdam er noget for sig selv. Der er smæk på alle gaderne i hjertet af Amsterdam, samme gælder deres diskoteker. F.eks. spurgte jeg ind til steder som spillede Jazz på en almindelig hverdag, og jeg fik besøgt 3 forskellige steder. Ene og alene dette viser, hvor stor en musikkultur Amsterdam har at tilbyde.

Amsterdam har også et ugentligt event kaldet Techno Tuesday. En kæmpe flok af party glade mennesker samles, og hører techno på fuldt smadder.

Kanalerne

Det er ikke kun Venedig, som er kendt for deres kanaler i Europa. Amsterdam har også smukke kanaler gennem hele byen, med tilsvarende broer, så det er muligt at krydse kanalerne. Du har derfor rig mulighed for at tage på en af deres berømte kanalrundfarter, som er yderst turistpræget.

Bygningerne

Amsterdam er som sagt en moderne by. Mange folk forelsker sig i byen arkitektur. De er kendt for deres høje smalle huse der står på rad og række langs kanalerne. Husene har store vinduer med søde skodder til. Alle husene har en krog ved taget, hvilket skyldes at man trækker møblerne igennem vinduerne. Hvis du har svært ved at tro på dette, bør du tage af sted og opleve det selv.

Maden

I forhold til maden I Amsterdam, er deres madkultur meget som vores egen her I Danmark. Amsterdam har en ekstrem høj standard, hvilket glæder os danskere, da vi selv har en høj standard. Muligvis tænker du at standarden ikke er specielt høj i Danmark, men har du oplevet maden i f.eks. Tyrkiet eller Bulgarien.

Hvis du ønsker at blive klogere på sund mad, har du mulighed for det lige her.

Disse unikke restauranter i Amsterdam er værd at besøge

 

Restaurant de Kas

Hvis du er ude efter en exceptionel oplevelse med idylliske rammer, hvor det kulinariske er prikken over i’et, så er dette stedet for dig. Restauranten ligger lidt ude for bymidten, men er virkelig unikt placeret i et drivhus fra 1926, omgivet i egne køkkenhaver, hvor de dyrker deres egen grøntsager, til deres tilberedte retter. Alt på restauranten er økologisk, så selv din miljøglade kan få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Pandekagebåden

Hvis du ønsker at sejle rundt på en spiselig restaurant i floden, der læner sig op ad byen, så er dette lige stedet for dig. Der findes et hav af forskellige pandekager, du kan vælge imellem, og du kan spise alt hvad hjertet begærer. Pandekageturen koster 20 euro for voksne og 12 euro for børn.

Restaurant Ctaste

Denne restaurant har noget af et bizart koncept. Man spiser i blinde, så både dine smagssanser og lugtesans bliver forstærket. Man spiser i et fuldstændigt mørkt rum, men bare rolig, du får en introduktion i hvordan det kommer til at foregå.

Til dig som vil spise på hotellet eller lejligheden

Hvis du ønsker at få leveret din mad, i stedet for at spise ude har du mulighed for at få en rabatkode til Hungry Holland.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×