Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Det populære kosttilskud BCAA

10. October 2017

Hvad er BCAA?

BCAA, er en engelsk forkortelse af det ultra populære kosttilskud branched-chain amino acids. På dansk bliver kosttilskuddet kaldet for de forgrenede aminosyrer. På trods af at den korrekte danske betegnelse er forgrenede aminosyrer, anvender de fleste den internationale betegnelse BCAA. Det skyldes naturligvis, at det er den betegnelse, som bruges af producenterne og forhandlerne af kosttilskuddet.

BCAA består af leucin, isoleucin og valin. De 3 nævnte er aminosyrer, men ikke bare helt almindelige aminosyrer, de er nemlig essentielle. At de 3 aminosyrer er essentielle, betyder at de skal indtages via kosten, da vores krop ikke selv kan producere dem. Ønsker du at indtage de forgrenede aminosyrer naturligt gennem kosten skal du spise kød og æg. Dog kan du med stor fordel, hvis du er fysisk aktiv, supplere din kost med et tilskud af BCAA.

BCAA fås både i pulverform, kapsler og flydende form. Den mest solgte model er den i pulver, som de fleste vælger at blande op med vand. Pulveret kan købes i forskellige smagsvarianter, men kan også fås helt uden smag, hvis du eksempelvis helst vil blande pulveret op med vand. Er du ofte på farten kan det være optimalt med BCAA i kapsler, da det er bekvemt og nemt.

Hvilken fordele er forbundet med BCAA?

Der er flere forskellige fordele forbundet med kosttilskuddet BCAA. Sammenligner vi BCAA med proteinpulver, så er BCAA langt hurtigere optageligt. BCAA skal ikke fordøjes, det vil sige at kosttilskuddet optages direkte i din blodbane, og virker med det samme. Derfor er de forgrenede aminosyrer optimale at indtage under din træning. Den hurtige optagelse gør også at det kan være godt at indtage BCAAen lige før og efter træning.

Kosttilskuddet BCAA har et meget lavt kalorieindhold. Derfor bliver det brugt af mange, som ønsker at bevare muskelmasse samtidig med et fedtprocenten minimeres.

BCAA har en evne til at hjælpe dig med at bevare muskelmasse og støtte op omkring dannelse af muskelmasse. Derudover støtter BCAA også op om insulin følsomheden. BCAA kan også øge evnen til at forbedre den aerobe og anaerobe kapacitet, hvilket er super vigtigt når du skal præsterer.

Har BCAA nogle bivirkninger?

Der er endnu ikke blevet påvist nogle negative bivirkninger ved indtagelsen af kosttilskuddet BCAA. Alligevel bør du alligevel altid følge producentens anvisninger, som er at finde på din BCAA bøtte. Du bør aldrig overdrive indtaget af nogle former for kosttilskud.

Er BCAA kun for bodybuildere?

BCAA er ikke kun for bodybuildere. Kosttilskuddet kan med stor fordel anvendes af flere forskellige typer af atleter. BCAA hjælper bl.a. med, at du kan bibeholde muskelvæv, hvilket må siges at være optimalt for de fleste sportsudøvere, da hurtig restitution er altafgørende for at præstere godt under træningen.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×