Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Foren god mad med den slanke linje

11. June 2018

Indisk, vietnamesisk, italiensk, fransk, dansk, kinesisk og al muligt andet lækkert; man begynder næsten at savle bare ved tanken.

Hjemmelavet mad er skønt, men nogle gange er det bare über luksus at komme ud at spise – nogle andre får fedt i håret fra stegningen, og nogle andre skal vaske op, mens man bare sidder og nyder at få serveret et velduftende vidunder (eller noget værre møg; man er jo ikke altid lige heldig).

 

Så skal der tænkes

Hvad har du lyst til at spise i dag? Noget, du allerede kender, og som du ved er godt, eller skal det være noget nyt og spændende? Skal det være restaurant, cafe eller take away? Det du ikke vælger i dag, kan du jo vælge i morgen.

Man får let tankegangen om mere og mere, når det kommer til mad. Det kan have i hvert fald to store problemer: økonomi og vægt. Derfor er man nødt til at overveje: Hvad har jeg råd til, og hvordan slipper jeg for at tage fem kilo på om måneden, så jeg til jul ikke længere kan sidde i min yndlingsstol?

Økonomien kan du læse om et andet sted – denne artikel handler nemlig om, hvordan man forener god mad med den slanke linje.

 

Den slanke linje

Du har helt sikkert hørt det før, og i virkeligheden er det såre enkelt: Hvis du gerne vil blive ved med at veje det, du vejer, så skal du spise det, der svarer til, hvor meget du forbrænder – med andre ord, skal der være balance mellem dit indtag af mad og drikke, og det du forbrænder.

Man forbrænder mere, når man er fysisk aktiv, end når man ligger eller sidder. Man forbrænder også noget, mens man sidder på sofaen og guffer chips, men det rykker altså ikke så meget i det samlede regnskab, som fysisk aktivitet gør.

For at være fysisk aktiv behøver du ikke at løbe maraton eller svømme flere kilometer flere gange om ugen.

Fysisk aktivitet inkluderer også for eksempel hyggelige gåture og, hvad man kan kalde for, transportmotion; den motion du får, når du for eksempel cykler til og fra arbejde.

Hvis du skal mere end bare at gå en stille og rolig, hyggelig tur og hånd i hånd med din kæreste, så kan det være, at du får brug for noget udstyr. Det kan for eksempel være et par gode sko, en drikkedunk, en træningsbold eller et puls-ur. Alt det kan du for eksempel finde i Sportmaster. Den slags udstyr kan nogle gange godt være lidt pebrede i prisen, men med Sportmaster rabatkode kan du spare nogle gode penge, og dermed få det udstyr, du har brug for at være fysisk aktiv på din måde – og på den måde forbrænde så meget, at du uden problemer kan tage ud og spise lækker mad.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×