Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Forkæl dig selv med fynske perler

23. March 2018

Fyn kan uendeligt mange ting, og det skorter ikke på tilbud. Hvad end man er til historiske oplevelser, kunst, koncerter eller kulinariske oplevelser, så er Fyn fuld af eventyr til det eventyrlystne par eller familie. Vi har fundet et par eksempler på, hvordan du kan forkæle dig selv med fynske perler i form af oplevelser. 

Fyn er hjertet af Danmark. Placeret i midten og med rigeligt at byde på, byder Fyn sig til, men alt for ofte melder de mange, der får muligheden, hus forbi. Og det er en skam, for der er oplevelser, der bare ligger og venter på at blive foldet ud. 

Fra den smukke Nyborg, som huser både statsfængsel og en meget smuk kirke, samt flere landskendte restauranter, til det nordfynske madmekka med alt godt fra havet, alt røget og det gode brød, til skønne Melfar, smukke Sydfyn og det eventyr som er det sydfynske øhav.

 

Eventyret udleves i historiske rammer 

Fyn er som bekendt eventyrets epicenter. Med den fynske Hans Christian Andersen, som øens største historiske figur, er der ingen tvivl om, at Fyns mest velkendte turistplaster er eventyret. Fra Egeskov Slot, som giver eventyrlige oplevelser, til de mange øvrige historiske oplevelser øen bringer, er der rig mulighed for at opleve historien vingesus. 

For Fyn rummer mange historiske åndehuller, hvor man kan fordybe sig. I den gamle havneby Middelfart, hvis historie baserer sig på at være forbindingsledet mellem Fyn og Jylland, og derved er en naturlig historisk handelsby, som i dag er hjørnestenen i trekantsområdet og byen med de to broer – henholdsvis den nye og den gamle Lillebæltsbro. 

I Middelfart finder man den perfekte kombination af natur, historie og forkælelse. Det sker på det smukke Hindsgavl Slot, hvor Naturpark Lillebælt omfavner det gamle slot i den smukkeste af alle typer natur. Naturparken er sammensat af store flokke af kron- og dåvildt, mens man bor og ikke mindst spiser på det gamle slot. I slotsparken finder man én af landets bedste udsigter, og den gamle slotsruin, som ligger ned til vandet er spændende for både store og små. Alt i alt er Hindsgavl slot oplagt til weekendophold eller bare en oplevelse på en god søndag. 

 

Tag tilbage i tiden og prøv noget nyt 

Når man taler om Fyn er det svært at komme udenom Odense. Det er Fyns altoverskyggende største by, det er hjertet af Fyn, og det er også her, man samlet set finder den bredeste kulinariske profil. Odense er Danmarks tredje største by og har tråde over 1000 år tilbage i historien. Det betyder, at Odense er en by fuld af historier, og det oplever man også, når man går rundt i gaderne i Odense. Restaurantlivet boomer lige nu og der skyder nye restauranter op overalt. I den finere ende af den kulinariske skala, finder man Restaurant Pasfall, No 61., men ønsker man at kombinere det historiske med de moderne kulinariske oplevelser, kan restauranter som Restaurant Vår eller Restaurant Oluf Bagers Gård klart anbefales. 

Bevæger man sig lidt uden for centrum af Odense finder man også Sortebro Kro, som også kombinerer det historiske med det gastronomiske. Sortebro Kro ligger dør om dør med den fynske landsby, og her får man ikke bare den gode udsigt og den store kulinariske oplevelse, men også historien lige i baghaven.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×