Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Gaver som vækker sanserne

25. April 2017

De fleste af os giver hvert år et par gaver til dem vi holder af. Udvalget er enormt og forskellige virksomheder hævder alle sammen at de har den rette gave til netop din anledning. Skal det være blomster, sportsudstyr, en gadget eller måske noget kunst, ja mulighederne er mange og man kan nemt farer vild i shoppingjunglen og gaveræsset.

En måde at skille sig lidt ud fra mængden kan være ved at give en gave som appellere til sanserne. Eks. et stykke musik til ørerne, en god film eller måske noget til den søde tand er et par eksempler som henvender sig til forskellige sanser.

 

Hvorfor er en gaver til sanserne gode gaveideer?

For det første gør netop denne type gave ofte indtryk på personen gennem selve smagen eller stilen af gaven. Du har som gavegiver mulighed for at vise hvor godt du kender gavemodtageren og at du ved hvad personen sætter pris på og godt kan lide. Skal det være en cd med opera til skabs-sopranoen, en thrillerfilm til fritidsdetektiven eller delikatesser til en Jamie Oliver-wannabe? Du kan med en inspirerende gave til sanserne ikke blot give noget som modtageren virkelig nyder og sætter pris på, men også give en sanseoplevelse udover det sædvanlige eller noget som personen ikke selv ville vælge.

 

Sanserne taler til følelserne

At kommunikere gennem sanserne og følelserne er én af de bedste måder at skabe et minde på. Det er flere gange bevist at sanser og oplevelser er med til at forstærke minder. Derfor har du med en gave rettet mod sanserne øget dine chancer for at skabe et minde. Vi kender det sikkert selv fra nogle af vores bedste minder og oplevelser i livet, og du kan spørge dig selv om der har været sanser involveret i de oplevelser. Typisk har vores bedste minder været påvirket af vores sanser og grunden til at vi husker oplevelserne og at det netop bliver til minder er fordi de påvirkede os med nogle nye og eller anderledes sanseindtryk. Derfor kan det også anbefales at vælge en gave som er lidt ud over de klassiske gavevalg. Nogle gange vil man sikkert opleve at ramme ved siden af med en gave som ikke falder i smag hos modtageren, men så har man i det mindste forsøgt og måske skabt et mindeværdigt øjeblik uanset hvad.

 

Forbedre din relation til dem du holder af

Følelserne er ofte involveret mellem de bekendtskaber og relationer som står os nærmest. Uanset om det er en venskabelig relation eller et mere romantisk forhold til en partner så har du med en gave som appellere til sanserne og følelserne mulighed for at komme tættere på personen og udvikler jeres forhold yderligere. Det kan være at det bliver gengældt med en overraskende sanseoplevelse når det er din tur til at modtage en gave.

Fuldtidsjob, familielivet, det ugentlige motionsløb og hvad vi ellers har af ambitioner kan gøre det svært at nå alle de ting vi gerne vil i løbet af ugen og derfor kan det være ekstra svært at opretholde vores relationer samtidig med at vi skal nå en masse ting i hverdagen. Derfor er det ekstra vigtigt at vise dine relationer at de fortsat er i dine tanker og at du ikke har glemt dem. Det gør du med den helt rigtige gave. Her finder du et stort udvalg af gaver og oplevelser som appellere til sanser og følelser.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×