Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Her skal du tage hen for store kulinariske oplevelser

8. October 2019

I løbet af de seneste år er gastro-turisme blevet vældig populært. Begrebet dækker over folk, der rejser med det primære formål at få gode madoplevelser rundt omkring i verden. I Danmark er vi også godt med på bølgen med gastro-turisme. I hvert fald svarer 28 % af udenlandske turister, at de har valgt Danmark som rejsedestination på grund af vores madoplevelser. Du kan også selv pakke din rejsekuffert og tage på opdagelse som gastroturist ude i verden. Men hvor får du store kulinariske oplevelser? Vi giver dig forslag til tre destinationer i verden, som er kendt for store madoplevelser.

Spanien

I Barcelona i Spanien får du den ægte, spanske tapas. Her har du mulighed for at gøre som spanierne, som først begynder at nippe til de mange tapasretter omkring klokken ni om aftenen. Den fordanskede version af tapas, vi ofte får herhjemme, falmer fuldstændigt sammenlignet med den ægte spanske. Herhjemme er vi vant til en tapastallerken, der for det meste består af lidt slatten salamipølse, brød, et par oliven, lidt uinspirerende ost og godt med pesto. I Barcelona finder du derimod et meget større udvalg med alt fra blæksprutte, traditionelle patatas bravas og endda skaldyr.

Polen

Polen er et ofte undervurderet land, når det kommer til gode madoplevelser. Ikke desto mindre er flere ved at få øjnene op for det polske køkken. Det Europæiske Akademi for Gastronomi har blandt andet besluttet, at Krakow skal være europæisk hovedstad for gastronomikultur i 2019. Restauranterne i Krakow er de eneste i Polen ud over restauranter i hovedstaden Warszawa, som har fået en plads i Michelinguiden.

Der er mange muligheder for at finde god mad til små priser i Krakow eller i hovedstaden Warszawa. Den polske mad er generelt kendetegnet af gode solide råvarer som kartofler eller pølse. Derudover er der masser af smag i maden, og du kan være sikker på at blive mæt med denne kombination af solide råvarer og solide smagsoplevelser.

Vietnam

Hvis du er glad for grøntsager og farverig mad, er Vietnam en kulinarisk oplevelse i din smag. Vietnameserne går meget op i, at maden ser flot ud, og at farverne spiller godt sammen. Klassiske ingredienser i retterne er for eksempel kokosmælk, soya og lime. Derudover finder du også nudler i de fleste retter, fordi vietnameserne spiser nudler til alle måltider.

Nationalretten hedder “pho” og er et must for foodies, der er på opdagelse i Vietnam. Det er en nudelsuppe, som serveres med enten kylling eller strimler af oksekød og derudover frisk vietnamesisk basilikum. Det lyder ikke af mange ingredienser, men retterne i Vietnam er generelt kendetegnet af få ingredienser, der til gengæld spiller rigtig godt sammen og supplerer hinanden godt smagsmæssigt.

Hvis du vil have plads til andet end gode smagsoplevelser på din rejse, skal du selvfølgelig også have en god rejsekuffert. Hos Tectake.dk kan du finde en rejsekuffert i god kvalitet, som kan gøre dig selskab, når du jagter kulinariske oplevelser i verden. Hvis du har fået mod på at hoppe med på gastro-turismen, har du altså her tre bud på destinationer, der er værd at besøge. Du kan i hvert fald overveje at vælge din næste rejse ud fra mulighederne for gode madoplevelser.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×