Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Hvordan finder du de gode steder at tage på lejrskole?

2. May 2018

En lejrskoles succes afhænger af flere faktorer: Vejr, planlægning og omgivelser. I det følgende vil det handle lidt om, hvilke elementer, du og din klasse har brug for, for at lejrskolen bliver en succes.

 

Sovepladser: Kæmpe, billig sovesal eller private, dyre værelser?

Langt de fleste af os voksne mennesker ville nok til enhver tid foretrække et enmandsværelse, medmindre det var vores partner vi skulle dele værelse med. Børn har det som regel ikke helt så stramt med at sove sammen. Alligevel kan store sovesale, hvor man ligger 10+, godt være en udfordring. Nogle ligger med lygter tændt og læser, andre ligger med deres mobiltelefoner. Der er også dem, som ligger og hvisker og fniser – og dem, som skal op og tisse hele tiden. På den måde kan det blive en udfordring at falde i søvn og sove godt. Er det svært at falde i søvn, er det også lettere at blive ked af det og få hjemve. 

Du bør derfor overveje, om sovearrangementet skal prioriteres i budgettet (i reglen er steder med store sovesale billige, mens mindre værelser er dyre). Overvej hvad det er for nogle elever du skal have med på lejrskole. Spørg forældrene, hvad de mener. Er budgettet ikke til andet end en stor sovesal, er det en god idé at overveje, om du vil kunne sove inde sammen med eleverne for at sikre ro og orden natten igennem. For nogle kan det jo også være helt fantastisk hyggeligt, at man sover mange sammen – især hvis støjen bliver holdt til et minimum af dig som lærer.

 

Det praktiske: Køkken og fællesrum – hvornår skal de prioriteres?

Faciliteterne på stedet skulle gerne passe til jeres antal og formål med turen. Er der mange elever med, er det en stor fordel med et industrikøkken, der er gearet til at der skal laves mad til mange ad gangen. Er i en lille klasse afsted, kan i måske nøjes med noget mere simpelt. Har i et meget booket program, kan det være en fordel at finde et sted, hvor maden (eller noget af den), er inkluderet. Det frigiver som regel især lærerens tid til sjov, leg og faglige indspark. For at opsummere: Sørg for at køkkenet passer til antallet af elever og jeres aktivitetsplan. 

Gode, rumlige fællesrum- og arealer samt nem underholdning på stedet er en stor fordel i de tidsrum, hvor der er fri lej. Især legepladser, sportsbaner, små skovområder og en stue med plads til afslapning er skønt for ungerne. Fællesarealerne betyder dog ikke så meget for jeres tur, hvis programmet er booket med faglige aktiviteter og ekskursioner fra morgen til aften. For så er behovet for steder, hvor eleverne selv skal kunne finde på noget at lave, selvsagt mindre. Det er dog værd at nævne, at steder, hvor fællesarealerne er fede, ikke nødvendigvis betyder en masse for prisen.

 

Undgå at bruge mange timer på transport til attraktioner

Ved at vælge et sted, hvor der i nærheden ligger den natur, de faciliteter, museer og attraktioner, som i gerne vil inkorporere i turen, minimerer i transporttiden. En lækker, billig hytte midt ude i ingenting er knap så fed, hvis det er meningen, at der skal ske noget. Hvis turen hen til stedet også har været lang, kan det tilmed virke drænende at skulle bruge en stor del af turen på yderligere transport. 

Heldigvis er det bestemt muligt at finde lækre lejrskolesteder tæt ved Danmarks mange skønne naturområder, attraktioner og forlystelser. Bl.a. Nordsjælland byder på lejrskoler, som ligger tæt på både natur og underholdende aktiviteter. Nær Hillerød er det bl.a. muligt at finde lejrskoler, som ligger i skov- og naturområder, hvor der er både mountainbikebaner og løbestiger. Hertil er Frederiksborg Slot i nærheden – så en faglig ekskursion er ingen sag. Trænger eleverne til sjov og ballade er der også Hillerød Svømmehal og den kæmpe naturlejeplads Eghjorten.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×