Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Lækre vildtretter til efteråret

5. January 2018

Jagtsæsonen strækker sig over efteråret og noget af vinteren, og derfor er de kolde måneder lig med masser af vildt! Har du selv jagttegn eller kender en jæger? Eller er du bare vild med vildt? Så læs med her og få inspiration til lækre vildtretter!

En anderledes haresteg

En god, gammel haresteg går man aldrig galt i byen med! Hvis du har lyst til at prøve noget lidt anderledes, er her dog alligevel en idé! Puds haren for sener, hinder og lignende og læg den på en bund af bacon – fortrinsvist fra vildsvin og uanset hvad af rigtig god kvalitet! Drys med enebær eller tranebær og lad den stege lidt. Tag den ud igen og tilsæt nu diverse krydderier såsom peberkorn, laurbærblade og timian samt løg og eventuelt lidt hvidløg – husk også gerne svampe som for eksempel kantareller fungerer fremragende i denne ret! Tilsæt gerne lidt god rødvin eller en lækker øl for at få endnu mere smag frem. Du kan også vælge at pakke haren ind i baconen, og så er det en rigtig god idé at tilsætte vildtfond til stegningen! Nu skal den bare have lov at stå i ovnen i et godt stykke tid ved en relativt lav temperatur, og så skal du nok få en rigtig dejlig steg ud af det! Server med klassiske, hvide kartofler eller en grov salat med kål og nødder.

Dyreryg med rodfrugter

En dyreryg fra for eksempel en buk falder nærmest altid i god jord, og den kan tilberedes på rigtig mange måder! Pak dit kød ind i et stykke film efter at have krydret det med salt, peber og for eksempel rosmarin. Lad det derefter trække i et par timer, hvis der er tid til det! Steg den lynhurtigt på en pande og lad den derefter hvile, hvorefter du skærer den ud lige inden servering – den kan også grilles, hvis man er til dén slags! Diverse rodfrugter passer glimrende til dyreryg og passer også fortrinligt til sæsonen. Du kan kaste dig ud i en rødbedecreme eller en puré af dine yndlingsrodfrugter eller blot smide lidt forskellige rodfrugter i ovnene med en god omgang krydderier ved! Hvis du har lyst til at eksperimentere lidt, kan du også prøve kræfter med hjemmelavede rodfrugtchips som tilbehør! Du skærer blot rodfrugterne så fint som muligt og friterer dem i en pande med godt med olie på!

Vildt lækker pasta med kødsovs

Som noget lidt alternativt kan man lave vildt som en pastaret i stedet for at servere det med klassisk tilbehør som flødesovs og waldorfsalat. Du kan enten bruge fasan, kanin eller hare – hvad end du foretrækker og kan få fingrene i. Uanset hvad du vælger, bruner du det på alle sider og tilsætter derefter lidt god rødvin eller øl, dine yndlingsrodfrugter samt masser af hvidløg og krydderier. Når det har været oppe og koge, tilsættes fløde, fond og lidt mere salt og peber, og så skal det ellers bare have lov til at stå og simre! Når du synes, det har simret længe nok, piller du kødet af benene og putter kødet samt størstedelen af væden og rodfrugterne i en foodprocessor, så det får sammen konsistens som almindelig kødsauce. Nu kan du tilsætte resten af sovsen og grøntsagerne, som det passer dig, hvorefter det hele serveres sammen med spaghetti eller anden form for pasta!

Der er masser af muligheder med vildt, og det er helt ideelt til efteråret og vinteren, hvor du kan få det friskt! Naturligvis skal du selv have jagttegn for at kunne nedlægge vildt, men ellers må du hive fat i den lokale jæger og give dig i kast med de mange lækre vildtretter!


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×