Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Realiser drømmen om at få sin egen bar og café

8. June 2017

Rigtig mange har på et eller andet tidspunkt i deres liv drømt om at åbne deres eget sted. Et sted der skulle være meget bedre end alle andres. Et sted der skulle være moderne og hipt, men stadig personligt og nærværende.

Det er dog de færreste, der gør det, og det er en skam. Ja, det er selvfølgelig hårdt arbejde, og der er en masse praktiske foranstaltninger, man skal tage højde for, men gevinsten og tilfredsheden ved at lykkes med sit eget er til at tage og føle på. Uanset hvor du er i dit liv, er det sjældent for sent at begynde på noget nyt. Der er dog nogle forholdsregler, du skal tage højde for, hvis du skal åbne dit eget. Læs videre i det der følger og bliv klogere på hvilke.

Budgetteringen

Først og fremmest skal der være styr på budgetteringen. Det nytter ikke noget, at du har den helt fede idé, men at du pludselig finder dig selv 200.000 kroner over budgettet.

En tommelfingerregel er, at alt tager mere tid og er dyrere end, hvad du egentlig havde estimeret. Dette skal du tage med i din overvejelser. Sørg derfor for aldrig at budgetter til smertegrænsen, men derimod altid have en buffer klar, hvis tommelfingerreglen nu skulle vise sig at holde stik.

Når du skal til at købe stedet, hvor baren skal ligge, er det en rigtig god idé at kontakte en boligadvokat. En boligadvokat, modsat en ejendomsmægler, varetager købers interesser, og sikrer dig den bedst-mulige aftale. Det vil helt sikkert hjælpe med at holde omkostningerne nede og budgetteringen med grønne tal.

Spænd dybt og ikke for bredt

Det er en klassisk fejl hos rigtig mange i restaurationsbranchen, at der bliver gabt for bredt. Ved at gabe for bredt er det svært at være rigtig god til noget som helst. Du skal i stedet lynhurtigt finde ud af, hvad du vil med dette sted og så gå direkte efter guldet inden for dette område. Eftersom det er umuligt at please alle, kan du ligeså godt gøre alt for at tilfredsstille en valgt målgruppe.

Det gælder menu- såvel som drinkkortet. Hold det simpelt og brug i stedet rigtig gode produkter. Hvis du for eksempel har tænkt at markedsføre dig som værende et sted, man sidder og drikker kaffe, er det alfa omega, at din kaffe er af allerhøjeste kvalitet. Sørg desuden for, at du har en rigtig god kaffekværn og flere af slagsen, hvis stedets størrelse og mængden af besøgende påkræver det.

De små ting

”Mange bække små” som man siger. Det kan godt være, at én detalje ikke alene er tungen på vægtskålen, men mange forskellige små, lækre detaljer kan virkelig gøre en forskel. Det er i detaljen, man ser det personlige præg, og det er i detaljen at gæsterne får et personligt tilhørsforhold til stedet. 

Det er svært at remse mulige detaljer op, da disse selvfølgelig er meget personlige og individuelle. Men det kunne eksempelvis være at flytte nogle af sine mere kulturelle bøger med over til stedet. Hvis man mærker, at mange af sine gæster er rygere, kunne det også være at give dem lov til at ryge på en såkaldt e-cigaret, der stadig bliver mere og mere udbredte. Hertil skal der dog modregnes, hvad konsekvens er for dem, der ikke ryger.

Slutteligt kunne det være at invitere folk ind som talere eller musikere. Hertil kunne du inspireres af den nødvendige, grønne bølge der rammer på et globalt plan. Hvis du synes, dette lyder som en god idé, kan du klikke her og få inspiration af et beundringsværdigt arrangement til, hvilke talere du kunne overveje at invitere ind.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×