Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sådan bliver du en vaskeægte vin-connoisseur

28. August 2017

Brænder du for vin, og sætter du pris på mere ved dråberne end blot smagen? Måske finder du det fascinerende, at vin afhængigt af glassets tykkelse og udformning kan smage forskelligt. Ligeledes gør temperaturen sig gældende, ligesom så mange andre parametre spiller ind. Det kan være, at du allerede ved en hel del om vin og allerede er vinkenderen i venneflokken - ham der altid medbringer den helt rette vin. Den alle giver et kald op til de store middage, fordi vinen skal sidde lige i skabet. Men hvad nu hvis du vil taget den skridtet videre og blive endnu klogere? Læs med her og få en guide til, hvordan du bliver en vaskeægte vinkender!

 

Det starter med udstyret

Der er nogle helt generelle ting, en vaskeægte vinkender gerne skal eje. En af disse er naturligvis de rette glas, således at vinen smager præcis, som den skal. Dernæst er en kvalitetsoplukker et kendetegn for en vinkender, der naturligvis ikke har lyst til en knust flaskehals med oplukkeren til 10 kr. Disse ting og meget andet vintilbehør kan du finde på coop.dk; du kan tilmed finde en rabatkode til Coop lige her.

Og apropos flaskehals, så kan du også med fordel - hvis ikke du allerede er ejermand af en - investere i en vinskænker, der ilter din vin i samme omgang, som du hælder den i glasset.

Noget andet udstyr, du også kan skrive på ønskelisten, er en vinkøler, der vil sørge for, at både hvid-, rose- og rødvin har den helt rette temperatur, så smagen kommer til sin fulde ret. Med alt dette udstyr er du klar til den perfekte vinaften, der uden tvivl vil imponere de fleste - eller er du?

 

De dyrebare dråber

Naturligvis mangler du de veltempererede dråber, der skal flyde ud af din vinskænker og ramme dine specielle vinglas. Her er smag og stil enormt individuelt, og for at finde ud af præcis hvad du er til, kan du med fordel tage på vinkurser, hvor du lærer at dufte, gurle og smage ordenligt på vinen. Måske kan du endda senere give disse tips videre til en date? Intet charmerer kvinderne som en mand, der kender sin vin og kan troppe op med den perfekte dessertvin til creme bruléen! Når du har fundet din smag i vin, kan du finde yderligere inspiration til valg af vine på vinverdenen.dk.

 

Hav det sjovt

Det vigtigste ved hele denne vinverden er, at du skal have det sjovt imens. Det har du formentlig også, idet vin (går vi ud fra) er din hobby, men ikke desto mindre kan det for nogle også blive en sur pligt, når man gang på gang er vinmesteren i flokken, der skal stå for det hele. Husk dig selv på, at det er en hobby, og nyd at dine venner blot gerne vil vide, hvilken vin der er bedst til desserten, fisken eller det røde lækre kød. Du kan altid foreslå øl til maden, hvis du vil have en aften fri…


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×