Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sådan bliver du rejseklar

6. August 2018

Står du og skal en længere tur ud i verdenen? Så læs med her, hvor du får en guide til, hvordan du bliver rejseklar.

Planlæg din tur

Først og fremmest skal du naturligvis planlægge din tur. Det starter med, at du udvælger dig en destination og laver et program for din rejse, så du rimeligvis ved, hvad der skal ske. Har du god tid, kan du vælge en destination længere væk som for eksempel i Asien. Både lande som Thailand, Indonesien og Vietnam er populære, fordi de er relativt nemme at rejse i, men de alligevel er så langt fra den vestlige verden, at man får sig det famøse kulturchok. Er du eksempelvis interesseret i rejser til Vietnam, kan du se mere her hos Profil-rejser.dk, som har mange gode bud.

Sæt dig ind i landets kultur

Før du drager afsted, er det vigtigt, at du har sat dig ind i landets – eller landendes – kultur og skikke. Det vil sige, at du for eksempel skal have styr på, hvilke højtider der er vigtige for dem, hvordan man er høflig i det pågældende land, og hvad man absolut ikke må gøre. Derudover er det naturligvis en god idé at have lært en smule af sproget, så man kan hilse, sige tak og så videre. Ligeledes er det rigtig fornuftigt at have undersøgt landets madkultur, så du så nogenlunde kan navigere i et menukort. Især hvis du har nogle særlige krav til din mad, er det essentielt. Er du eksempelvis allergiker eller vegetar, er det virkelig en stor hjælp, at du ved, hvordan man siger de ting, du er allergisk over for eller forklarer en tjener, at din ret skal være uden kød.

Forbered dig fysisk

Nu har du så nogenlunde forberedt dig mentalt på din tur, så er næste skridt den fysiske forberedelse. Skal du for eksempel ud og være meget aktiv med trekking, dykning eller noget helt tredje, er det vigtigt, at din fysiske form er i orden, så du ikke går glip af noget, fordi du ikke kan følge med. Mangler din fysik en smule, kan det være en god idé at få trænet lidt på forhånd, så du er helt klar og oppe på beatet, når du skal afsted. Det kan du eksempelvis sikre dig ved at gøre musklerne stærke med elastikker til træning fra Sagatrim. Så kan du få det hele med, og desuden kan du med god samvittighed spise lidt ekstra af al den gode mad, når du er afsted.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×