Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sådan får du tid til at få en sund og varieret aftensmad i en travl hverdag

23. October 2018

Det kan dog være svært at få tid til det i en travl hverdag. Du skal bruge tid på at få gode idéer til aftensmad, der ikke kun består af syv forskellige retter, som gentages uge efter uge. Derudover skal du også bruge tid på at handle ind. Vi vil gerne hjælpe dig godt på vej med lidt gode råd til, hvordan du får sund og varieret aftensmad, selv når du har mange ting at se til.

 

Lav madplan til en hel uge

Hvis du synes det er svært at skulle finde på noget nyt at spise fra dag til dag, kan det være en stor fordel at lave en madplan. Med en madplan planlægger du, hvad I skal have til aftensmad ugens syv dage. Du sparer en hel del tid ved at have planlagt en uge frem. Derudover har du også bedre mulighed for at overveje forskellige former for retter, og hvordan du evt. kan benytte rester af grøntsager og kød i løbet af ugen.

 

Brug en søndag formiddag på at planlægge den kommende uges aftensmåltider. Dernæst skriver du alle de ting ned, du skal bruge i ugens løb. Du kan nu handle ind til en hel uge ad gangen. Du behøver ikke at bruge tid på at handle i hverdagen, og du kan nemt og hurtigt komme i gang med at lave den aftensmad, du har planlagt, når du kommer sent hjem fra arbejde.

 

Lav en madklub

En anden måde at gribe det an på er ved at lave en madklub. Det kan fx være med nogle venner, naboen eller kolleger. Fordelen ved en madklub er, at I skiftes til at lave mad. Hvis I fx er fem i madklubben, kan I have en hverdag hver, hvor I står for at lave mad til de andre i madklubben. På den måde skal du kun sørge for aftensmad én gang om ugen og i weekenden – og der vil sikkert komme mange forskellige retter.

 

Få hjælp af måltidskasser

Er madklub ikke lige dig, eller har du ikke fantasi nok til at komme på nye retter hver uge, kan det være, at måltidskasser er noget for dig. Når du modtager en måltidskasse, er der nogle, der har sammensat aftensmaden og handlet for dig. Du kan fx få aftensmaden leveret til døren med COOP og Nemligs nye koncept. På den måde slipper du for en masse arbejde. Du skal egentlig bare lave maden.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×