Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sådan holder du årets studentergilde

24. May 2017

Studentertiden står nemlig for døren, og den er fyldt med skønne oplevelser og store fester. Særligt to store begivenheder er afgørende for den glade student eller studine: studenterkørslen med hele klassen samt studentergildet, der oftest holdes for venner og familie i lidt mere afslappede og rolige omgivelser.

 

Modsat studenterkørsel er studentergildet altså en helt særlig fest, som afholdes af den nyudklækkede students stolte forældre. Det er en afslappet, hyggelig og mere intim fejring med god mad og god stemning sammen med de tætteste venner og familiemedlemmer.

 

Den afslappede stemning og det sommerlige vejr gør haven til en ideel placering for gildet, hvis vejret tillader det. Alternativt kan man opstille et hyggeligt telt i haven til formålet – så er der også taget højde for det omskiftelige danske vejr.


Hvad skal menuen stå på?
Selvom det er en stor bedrift at blive student, er studentergildet en forholdsvis afslappet begivenhed. Det afspejles ligeledes i menuen, og derfor er der intet krav om, at du skal have knoklet i køkkenet i timevis eller præsentere en fem retters menu, der er en Michelin restaurant værdig. Oftest er der snarere tale om en let og overskuelig menu, som værterne såvel som studenten og gæsterne kan nyde godt af. Af den grund er det en god idé at servere retter, som kan laves i forvejen og sættes på bordet løbende.


Hvis vejret tillader det, kan det således både anbefales at smide gode bøffer og pølser på grillen og servere dem i selskab med klassisk sommertilbehør som kartoffelsalat og flûtes, ligesom en lækker sandwich eller en klassisk smørebrødsanretning også passer perfekt til den uformelle og sommerlige stemning.

Planlægningen af et studentergilde kan dog godt være overvældende, og har man inviteret mange gæster fra både nær og fjern, kan der være nok at se til – uanset hvor lette retterne er at lave. Vil du allerhelst være nærværende og varte op om dine gæster i stedet for at knokle i køkkenet, kan det være oplagt at bestille maden ude. Studenterfester starter oftest om dagen som et åbent hus-arrangement, og derfor er det en god idé at starte ud med kolde retter. Tag eventuelt et kig hos Frokost+, der både leverer smørrebrød, tapas og sandwiches. Strækker festen sig til aftenen, kan man tænde op i grillen og tilberede lækkert kød på nem vis.

 

Når det kommer til desserten, er der ingen særlige regler eller traditioner. Som tommelfingerregel skal det dog være en dessert, som studenten kan lide. Hvis du gerne vil forberede desserten flere dage før, kan du vælge at bage muffins eller en anden kage, som tåler nedfrysning. På den måde skal du blot pynte dem på dagen. Du kan også vælge at servere en islagkage, der ligeledes kan laves forud for gildet. Det er en perfekt dessert til en varm sommerdag.

 

Ingen fest uden lidt at drikke. Sørg for, at der både er drikkevarer med og uden alkohol, så børn og chauffører ikke snydes. Man kan starte med at servere en sommerlig velkomstdrink – evt. med hyldeblomst. Denne kan så spædes op med lidt kølig hvidvin til de voksne, der drikker alkohol. Til maden vil klassiske drikke som øl, vin, sodavand og isvand være oplagte valg, der falder i de flestes smag. Hvis studentergildet udvikler sig til en fest om aftenen, kan man vælge at servere spiritus i form af lækre cocktails og shots.


Pynt op til fest og farver

Studentergildet markerer en milepæl i den nyudklækkede students liv. Det er en stor fest, og derfor er der ekstra god grund til at gøre noget særligt ud af pynteriet, der i sig selv kan være med til at gøre dagen til noget helt specielt. Så giv den gas og vær kreativ! Gildet kalder på liv og glæde, og derfor behøver oppyntningen hverken at være klassisk, smuk eller elegant – men det kan den sagtens være. Der er med andre ord ingen regler for pynt til studentergilder. Hav blot studentens personlige smag i tankerne, når du pynter op.  

 

Tænk ud af boksen og køb konfetti, bordløbere, servietter og duge i matchende farver, og lad balloner og flag pryde indkørslen. Hos webshoppen Festli.dk kan du finde et stort udvalg af en lang række festartikler inden for både dekoration og borddækning. Du kan desuden lægge små studenterhuer på bordene for at understrege, hvad der fejres. Husk dog at købe huerne i den rette farve – ellers bliver studenten nok lidt utilfreds.

 

Hvis studentergildet holdes i haven, kan det være sjovt at pynte op med lanterner. Det giver et hyggeligt skær i de mørkere timer og skaber en festlig stemning, som du fint kan fuldende med lidt musik i baggrunden. God fest!


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×