Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sådan tager du flotte billeder af mad

9. July 2019

Vi kender det alle sammen, man tager et billede af sin mad til f.eks. Facebook eller Instagram, og så ser det bare slet ikke så lækkert ud som i virkeligheden. Selv ikke et filter kan rette op på tingene – øv øv.

Skal have mad til at se godt ud på billeder, så skal der teknik og erfaring til, og det er desværre ikke alle der lige har det.

I denne artikel giver vi dig en række tips til, hvordan du kan få din mad til at se bedre og mere indbydende ud på billeder. Det er ikke en definitiv guide, og du skal derfor selv arbejde videre med dine billeder, efter du har læst den.

Få 100% styr på dit kamera

Noget af det første du skal gøre er, at få 100% styr på hvordan dit kamera fungerer. Fotograferer du altid på auto, så vil du med stor sandsynlighed få svært ved at få den baggrund og skarphed i billedet som du ønsker.

Du skal væk fra auto og have sat dig ind i lukketid, iso, blænde og meget mere. Du kan lære en del på nettet, hvis du ved hvad du skal søge efter, men ellers kan det godt betale sig at hoppe på et fotokursus, hvor en faglært lærer dig de forskellige ting fra bunden.

Et fotokursus behøver ikke foregå på et aftenkursus, men kan også sagtens tages online. Se f.eks. dette online fotokursus.

Tænk på belysningen

Når du tager billeder af mad, så undgå for så vidt muligt at tage det et sted, hvor lyst kommer fra lamper eller sterinlys.

Skal du have det bedste ud af dine billeder, så flyt hen et sted hvor der er naturligt lys, enten udenfor eller ved et vindue.  Er det i den mørkevintertid, kan dette dog være svært at finde og i sådanne tilfælde må du ud og investere i speciel fotobelysning, hvis du altså vil være 100% seriøs omkring dine billeder ;-)

Huskeregler for brug af billeder online

Hvis du tager billeder til din blog eller hjemmeside, så er det utrolig vigtigt at du aldrig lægger det rå billede op. Billeder direkte fra din mobil eller dit spejlreflekskamera fylder nemlig rigtig meget, og skal en side loades med et billede på 2-10MB, så kan det altså tage rigtig lang tid.

Måske går det hurtigt nok hos dig, men du må huske på at det ikke er alle der sidder på en lynhurtig bredbåndsforbindelse. Mange har kun investeret i billigt bredbånd, og hos disse personer kan de således tage lang tid at hente og se din side.

Sørg derfor for at få dine billeder komprimeret inden du bruger dem online. Her kan du eksempelvis bruge online-tjenester som f.eks. Compressor.io.

 


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×