Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sund livsstil med plads til forkælelse

26. February 2018

Hvornår er man sund og hvornår er man usund? Dette er nok et spørgsmål, som de fleste af os har stillet os selv på et eller andet tidspunkt. Sandheden er den, at det er et meget personligt og gradbøjende spørgsmål. 

For selvom det alt andet lige giver bedst mening, at man skulle være sund, når man holder sig til vand, mættende fedtsyrer, 6 stykker frugt eller grønt om dagen og den rigtige dosering protein, så ville det være synd at sige, at det er den eneste måde at være sund på. 

Læs med her og få en række konkrete råd til en sund livsstil med plads til forkælelse! 

 

Hvorfor vil jeg være sund?

Hvis eller når du skal i gang med at skabe rammerne for en sundere livsstil, er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvorfor det er, at du gerne vil være sundere. Det kan der nemlig være rigtig mange grunde til. 

Blandt de mest hyppige årsager til, at folk ønsker at leve en sundere livsstil er, at man naturligt får mere energi i hverdagen. Dette betyder desuden, at man oplever at have langt mere overskud og derudover er i generelt bedre humør.

En anden hyppig årsag er, at en sundere livsstil for mange er en del af deres motivation til vægttab. Dette skyldes, at det både fysisk giver god mening at spise sundt, når man forsøger at tabe sig, og dels at det for mange hjælper psykisk.

 

 

Sund forkælelse i hverdagen

Som det blev nævnt indledningsvist, er der utrolig mange måder at være sund på. For ja, det kan godt lade sig gøre at have en sund livsstil selvom man forkæler sig selv. Det eneste som er vigtigt her, er, at man overvejer, hvordan man vil forkæle sig selv. 

Eksempelvis skærer nogle mennesker ned på antallet af gange, som de går ud og spiser, da de ikke her kan styre hvilke specifikke fødevarer, som de indtager i måltidet. Her er der umiddelbart to muligheder for en løsning. 

Den første er, at du undersøger menukortet på den restaurant, som du ønsker at besøge, således at du sikre dig, at du kan få noget mad, som du ønsker at spise. En anden mulighed er at gøre mere brug af catering udefra. Her har du nemlig i mange tilfælde muligheder for at have indflydelse på ingredienserne, hvis du har specifikke ønsker.

 

Find inspiration til sunde valg

En sidste tip til mere sundhed i hverdagen er at lede efter gode og inspirerende opskrifter. Hvor mange tyer til kogebøger, er der efterhånden en del at hente gennem nye kanaler. En nem og effektiv måde er at følge diverse madbloggere og ’foodies’ på deres respektive hjemmesider. Hvis du er på farten og fx mangler en lækker opskrift til aftensmaden, mens du står i supermarkedet, er en god ide at logge på Instagram fra din iPhone. Her kan du finde masser af sunde alternativer, med opskrifter, fra din mobil hurtigt. For at få mest ud af Instagram skal du selvfølgelig ikke kigge på en smadret skærm. Hvis du er så uheldig at have smadret din skærm, kan telerepair.dk hjælpe dig til en ny. 

Der er naturligvis mange andre overvejelser, som du kan gøre dig i forbindelse med en sund livsstil. Men hvis du starter med at finde ud af, hvorfor du vil være sund, samt hvor meget du vil forkæle dig selv i hverdagen, så er det et godt udgangspunkt.       


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×