Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sunde mad caféer i Odense

7. June 2019

Sund mad handler i sidste ende om at indtage mad, der hjælper kroppen og indeholder mest mulig ernæring. Der vil derfor i denne artikel være et fokus på sund mad generelt (grønsager, proteinrig mad og næringsrig mad) fremfor en speciel diet eller madtrend, men vi bevæger os dog alligevel ind på de tre store fokusgrupper, man ofte falder over. Vi har samtidigt også samlet nogle eksempler på, hvorfor visse sportsmænd har valgt at fokusere på diæten, og hvordan den stemmer overens med deres træning.

 

Den Grønne Café

Denne café ligger i Skibshuskvarteret og tilbyder en bland-selv salatbar, men den har samtidigt også sandwichs og wraps til rådighed, hvis du vil have lidt flere kulhydrater i din frokost eller aftensmad. Det har længe været populært at holde igen med kulhydraterne, da der er opstået en myte omkring dem. Kulhydrater er en essentiel madkilde, hvis du træner udholdenhed  Sportsaktiviteter der kræver udholdenhed er for eksempel løb og tennis. Tennisspilleren Caroline Wozniacki tankede ekstra meget op på kulhydraterne for at kunne klare begge dele, da hun skulle løbe et Marathon i New York.

Den Lille Smalle

Den Lille Smalle er egentligt mere et kaffested end en café, men den tilbyder sammenlignet med andre steder en bred mængde sund mad. Du kan nemlig få alt fra Acai Bowls, Chiabowls, avocadomadder til smoothies. Stedet har nogle hjemlige omgivelser og noget afdæmpet musik. Det er et perfekt alternativ til dem, der foretrækker at holde igen med kødet. Flere og flere sportsmænd vælger at have perioder, hvor de holder igen (eller helt stopper) med at spise kød, da effekten for mange er en bedre koncentration. Pokerspilleren Danieal Negreanu er en af dem, der eksperimenterede med at fjerne mere og mere kød fra hans kostplan, hvorefter han oplevede at føle sig bedre tilpas og lettere i kroppen. 

 

sund mad

 

Konrads Food & Coffee

Denne café har et bredt udvalg af sunde retter og befinder sig i Overgade. De er kendt for deres hyggelige atmosfære og gode betjening. Nogle af de retter som du kan finde her, er blandt andet tuncreme, rugbrød med æg og rejer, laks og couscoussalat med kylling. Denne café er perfekt for dem, der gerne vil indtage mest mulige proteiner under deres måltid. Proteiner er specielt godt for dem, der forsøger at bygge muskler op. En af de mest kendte sportsmænd, der lægger vægt på denne form for kost, er uden tvivl Dwayne Johnson også bedre kendt som "The Rock". Han har blandt andet udtalt, at han på et tidspunkt spiste syv måltider om dagen med vægt på at indtage mest mulige proteiner. Hvis måltidet skulle indeholde kulhydrater, skulle det være de såkaldte ”rigtige kulhydrater”, som han beskriver som havregryn, bagte kartofler og ris. 

Så hvad er mest sundt?

Selvom vi har udvalgt nogle caféer, der har et fokus på en specifik madgruppe eller madtrend, så kan du i sidste ende næsten altid gå ud og finde et sundt alternativ, der passer til dine mål. Nogle gange kan det også være vigtigt at veksle mellem de forskellige madgrupper, så du er sikker på, at din krop får alt den ernæring som den skal bruge. Sportsfolk spiser tit på en specifik måde i en periode, mens de træner op til noget, men udtaler som regel også, at de nyder at få noget mere ”normalt” mad i perioder, hvor de holder fri. Så selvom sundt mad er vigtigt, så kan det nogle gange være ligeså sundt (specielt mentalt) at holde fri og spise lige præcis, hvad man ønsker. Nogle gange kan et længere pres på at holde en specifik diæt resultere i, at man til sidst bryder sammen og overspiser i alt den mad, som man har nægtet sig selv så længe ellers. Den sundeste vej frem er derfor som regel at spise efter 80/20 reglen, hvor du 80 procent af tiden forsøger at spise sundt og 20 procent af tiden giver efter for dit madhjerte.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×