Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Sundhed på mange måder

30. January 2018

Sundhed er en svær størrelse at definerer. Hvad der er sundt for et individ er noget diametralt modsat for et andet. Der findes intet facit på, hvad der er sundt, kun at der er nogle ting som rent videnskabeligt er bedre for vores krop en andre, men sundhed er helt grundlæggende dybt subjektivt.  Sundhed kan komme i mange form, alt afhængig af konteksten.  Her kommer nogle tips til, at få inkorporeret sundhed i alle livets facetter.

 

Hjemmet

Hjemmet har stor betydning for vores generelle sundhed. Grunden heri er, at ens hjem er der hvor man ofte kobler af fra en hektisk hverdag og det sted man har sit faste holdepunkt.  Et sundt hjem er et sted, hvor man kan være sig selv og være sammen med sine kære uden at skulle tænke på alverdens ting.  I den forbindelse kan man gøre hjemmet sundt i forhold til de materialer, det er lavet af. Hvis hjemmet er bygget energivenligt og bæredygtigt kan det bidrage til, at man sikre sig selv og sin familie optimale betingelser, da der ikke er nogle farlige stoffer, som eventuelt kan fremkalde allergiske reaktioner. Derfor er det vigtigt, at der bruges kvalitetsmaterialer, uanset om det drejer sig om køkkenet eller indendørs vægmaling.

 

Hold fri

Det kan ofte være tiltrængt med et pusterum fra arbejdet og et hektisk hverdagsliv, hvorfor det kan være sundt at få tankerne på gled og lade batterierne op.  Det kan realiseres på mange forskellige måder, hvor man enten kan tage på weekendophold til London, tage i sommerhus eller måske smutte på en kort skiferie.

Ved at komme væk fra vante omgivelser og holde helt fri fra, presserende beskeder fra arbejdet eller fra kører børnene til diverse fritidsaktiviteter efter skole, så kan man finde få tid til at reflekterer over sin tilværelse, hvilket kan være sundt engang imellem. Er man tilfreds med tingens tilstand eller er der nogle ting man gerne vil have lavet om?  Dertil er kvalitetstid med familien, hvor man bare er tilstede og tilbringer tid sammen med dem noget af det, mange negligerer i en travl hverdag.

 

Kost

Sundhed kommer selvfølgelig også gennem kosten.  Det er videnskabeligt bevist, at vores præstationer i dagligdagen forbedres væsentligt, hvis vi indtager den rette kost. Den rette kost er selvfølgelig dybt subjektivt, men faktum er bare at nogle madvarer er bedre for os end andre. Det er svært at argumenterer for, at en gulerod ikke er sundere og mere næringsrig end en hamburger.   Af denne grund kan det betale sig, at overveje grundigt, hvad det for noget mad du fylder kroppen med.  Hvis du gerne vil sikre et stabilt blodsukkerniveau, kan det være en god idé at holde sig fra alt for mange kulhydrater, da de netop for blodsukkeret til stige kraftigt, ligesom sukker gør det. Derfor kan det være favorabelt at droppe brød, ris og spaghetti i alt for store mængder og spise flere grøntsager. Grøntsager er rige på vitaminer og er ofte meget næringsrige.  Hvis det er svært at finde inspiration på gode opskrifter med grøntsager, så er det muligt at finde på spis vegansk.

 

Netværk

At være sammen med sine venner kan bidrage til mere balance i livet. Venner kan beskrives som familie man selv vælger og det er ofte dem, som man henvender sig først til, hvis der er noget der som går en på.  Ved at være opmærksom på, hvilke venner, der er der for en når lokummet brænder og lave forskellige former for aktiviteter med dem, så er det også muligt at skabe balance. Ved at have et stærk netværk af gode venner, så vil man automatisk blive føle sig mere rustet til de udfordringer der måtte komme i fremtiden. 


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×