Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Udforsk det salte køkken med retter med chokolade

3. April 2018

Danskerne er vilde med chokolade, og vi spiser det gerne flere gange om dagen. Vi beriger vores morgenmad med chokoladepålæg eller chokolademælk, som snack i løbet af dagen snupper vi gerne en chokoladebar på farten, og til dessert nyder vi i ny og næ et lækkert stykke chokoladekage eller en uimodståelig intens chokolademousse. Chokolade fås således i mange former og smage, men hvem siger, at vi ikke også kan spise chokolade til vores frokost- eller aftensmadsretter? 

Chokolade er nemlig meget andet end blot det søde køkken, og lærer man at kombinere og beherske det rigtigt, kan chokolade være det krydderi, som mange af dine hverdagsretter har manglet. Chokolade kan give den helt rigtige bitterhed til nogle retter, og vælger man en chokolade af god kvalitet og med et højt kakaoindhold, så kan man tilmed have god samvittighed med at spise det – og det er kun fantasien, der sætter grænser! Du kan finde lækkert kvalitetschokolade her. 

Har du lyst til at eksperimentere mere med chokolade i det salte køkken og i andre retter end desserter, kan du læse med her og få inspiration til gode retter med chokolade i samt hvilke ingredienser, der er et match-made-in-heaven i kombination med chokolade.

 

Pift dine klassiske hverdagsretter op med chokolade

Vi har alle sammen de retter, som vi smider på bordet de dage, hvor det lige skal være hurtigt og nemt. Retter som spaghetti bolognese, chili con carne eller lasagne er alle klassikere på de danske middagsborde, og retter som er perfekte sammen med chokolade. Hak noget mørk chokolade og kog det ind sammen med oksefarsen eller ved simreretter med oksekød, så vil du opleve, hvordan retterne i forlængelse af kødet og de resterende krydderier virkelig bliver rundet af den bitre smag fra chokoladen.

 

Chili og chokolade

Chili og chokolade er en oplagt kombination, når det kommer til retter med chokolade, og vi ser i dag flere og flere både salte og søde chokoladeprodukter på hylderne, hvor der er puttet chili i. Derfor kan du med fordel også sagtens smide chili i dine hverdagsretter, hvor den nuancerede intense smag fra chilien går rigtigt godt sammen med chokoladen. Prøv det eksempelvis i din chili con carne eller oksekødssuppe!

 

Lækre salater med chokolade

Vi kender alle den traditionelle søde dessert frugtsalat, hvor den afskårne frugt afsluttes med en fed vaniljecreme og hakket chokolade. En lignende ret kan du lave i det salte køkken, hvor du dog skifter frugten ud med alverdens grøntsager og vaniljecremen ud med en dressing. Salater og chokolade går overraskende godt sammen, enten i form af hakket overdrysset chokolade eller som en afsluttende chokoladedressing. Du kan eksempelvis fuldende din salat med en fed bacon eller et stykke andebryst eller eksperimentere med kombinationen af chokolade og fennikel.

 

Rugbrød og chokolade

Det er ikke nogen hemmelighed, at chokolade går rigtig godt sammen med brød, og med tiden er det også blevet mere og mere populært at putte chokolade i rugbrød, der ellers hører til det salte køkken. Ved at vælge en chokolade med et højt kakaoindhold får det mørke brød noget modspil fra chokoladen, som kan give en rigtig god smagsoplevelse og samtidigt pifte det klassiske rugbrød op, som vi kender det. Prøv eksempelvis at lave rugbrødsbarer med mørk chokolade eller forkæl dig selv med en omgang øllebrød med chokolade.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×