Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Udforsk nye smagsoplevelser i ferien

22. July 2018

I hverdagens hast har mange danskere tendens til blot at kaste sig over de vanlige opskrifter, som falder dem ligetil. Sommerferien giver med sine mange fridage danskerne muligheden for at udforske nye smagsoplevelser, som man normalt ikke finder tid til at prøve kræfter af med.

Inviter restaurantstemningen ind i hjemmet

Når man afprøver nye retter i hjemmet, kan det næsten være som at være på restaurant. Derfor kan man med fordel optimere restaurantstemningen, så man ikke blot spiser ved køkkenbordets vanlige omgivelser. Når man spiser hjemme, er det oftest i behageligt joggingtøj, hvilket man med fordel kan ændre til aftenens anledning. Hvis man laver mad med kæresten, kan det øge den romantiske stemning at ’dress up’ i fint tøj og smykker, sætte håret og lægge pæn make-up, som var man taget på fin restaurant. Ydermere kan man dække køkkenbordet eller spisebordet i stuen op i bedste restaurant stil. Det kan man gøre ved at sætte friske blomster i en fin vase, levende lys og fin opdækning med dækkeservietter fra Georg Jensen. På denne måde kan man optimere restaurantstemningen og bevæge sig væk fra den vanlige hverdagsstemning.

Nye retter

Man kan enten lave maden selv, for så at invitere kæresten over til romantisk middag, som man har brugt de sidste timer på at forberede. Man kan med fordel også lave maden sammen, hvor man kan støtte sig til hinanden i afprøvelsen af de nye retter. Det er en god idé at søge inspiration på diverse madblogs, for at finde netop de retter, som man i sommerperioden skal afprøve. Hvis man aftaler forskellige retter til kommende dage, kan man med fordel købe ind/bestille varer til de kommende dages planlagte retter på én gang, eventuelt ved at få måltidskasse leveret til døren, så man slipper for at tage ned i butikken.

Ud i det fri

Nu hvor sommervejret er over Danmark, kan det være en god idé at nyde maden udenfor. Det er dog fortsat en god idé at tilberede maden indenfor, men man kan sagtens nyde den på et tæppe ude i haven. Ydermere kan man pakke den forberedte mad ned i en picnickurv, for at tage den med på stranden eller i skoven, for anderledes omgivelser. Dét at komme væk fra vante omgivelser, kan øge den romantiske stemning, og dermed være godt for parforholdet. Det vil også tage del i at skabe gode sommerminder.

Få andre til at lave maden for dig

I jagten på nye smagsoplevelser behøver man ikke selv stå i køkkenet. Det kan være en god afveksling at tage på restaurant og lade andre stå for forberedelsen af maden. Man kan med fordel afprøve nye restauranter, som man ikke har prøvet før. Ydermere kan man også benytte sig af take-away, så man kan opleve nye smagsoplevelser hjemme fra sofaen, mens man læser magasiner som for eksempel Quinde. Det kan være en god måde at få skøn mad hjemme på, selvom man ikke selv har ønsket om at stå i køkkenet. Man kan derfor slappe af, mens maden bliver lavet – og også efterfølgende, da der ikke er opvask, man skal tage sig af.

Man kan med fordel bruge sommerens mange fridage på at udforske nye smagsoplevelser end de vanlige retter, som hverdagen byder på. Det kan man blandt andet gøre ved restaurantbesøg eller take-away, hvis man ikke selv ønsker at bruge timevis i køkkenet. Hvis man derimod gerne vil bruge sine fridage i køkkenet, kan man søge nye opskrifter, som man kan afprøve i sommerferien. Ydermere kan man dække op til ægte restaurantstemning i hjemmet med blomster og levende lys – eller pakke den forberedte mad ned i en picnickurv, for at nyde den udenfor.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×