Skriv anmeldelse af Miro Restaurant
28 april 2013 16:58
Efter en god oplevelse med et enkelt lille forbehold, som beskrevet af min kæreste nedenunder, vendte vi tilbage til Frederikshøj.Service, mad og vin var ganske enkelt i top.
Vi blev forført af en utrolig spændende sammensat menu, bestående af gode råvarer, kreative og flotte anretninger og særdeles velvalgte vine.
Vi blev taget venligt i mod ved døren og den enestående behandling var kendetegnet for hele aftenen.
Stemning og indretning er stilrent, hyggeligt og levende, hvilket også gør sig gældende i loungeområdet, hvor vi nød vores petit fours.
09 december 2012 21:54
Innovativt køkken med fantastiske ideer uden at det bliver alt for underligt.Uimodståelige små forretter - små men ekspolsion af smag i hver enkelt.
Meget langt fra noget, man kan lave derhjemme.
Meget dygtig betjening og helt igennem et professionelt sted i verdensklasse.
Høje priser - men ikke i forhold til, hvad man får! Det koster at lave kvalitet.
Jeg anbefaler det til alle, der elsker fantastisk mad - ren selvforkælelse.
02 april 2010 14:10
Efter et passende tilløb til endnu en tur i Wassims køkkenkarussel, stod gårsdagen på den store de luxe menu på Frederikshøj. Jeg har 3 gange tidligere spist på Restaurant WH, dengang Wassim stod bag gryderne i den japanske have, og det er stadigvæk den største madoplevelse, jeg nogensinde har nydt.Efter fin modtagelse af chefkokken selv og meget delikate snacks, med bl.a. meget velsmagende rugkiks og et indslag med det for WH kendetegnende og særegne blæksprutteblæk (denne gang tilsat puffede ris), blev vi kyndigt ført ind til vores bord i den elegante og smukt indrettede restaurant med flot udsigt over vandet. Den velsmagende pinot meunier-dominerede champagne der ledsagede snacksene blev efterfulgt af en blanc de blanc fra Guy Charlemagne, der var velafstemt til vores amuse bouche; en meget delikat stenbiderrogn serveret over en sky af tøris; herefter en fantastisk førsteret af tun og havtaske, kaviar, citroncreme og en avocadomousse, hvortil champagnen fungerede perfekt. Raffineret simplicitet, hvor hver enkelt ingrediens smagte igennem uden at én overdøvede en anden.
Herefter en yderst delikat og let version af foie gras over et tema af agurk og rejer - noget mindre impossant end den udgave med æbler i adskillige teksturer, der stadig står som en højdepunkt fra besøgene på WH - men en yderst velsmagende og rundet servering. Hertil en pinot gris, en ældre sag fra 1997 (producenten husker jeg desværre ikke), med smag af moden pære og let sødlig som et fint modspil den fedlige lever.
Kongekrabben med tre kartoffelteksturer var bare lækker - en vouvray fra Domaine Huet udgjorde igen et godt vinvalg i en vinmenu, der var to-tre niveauer over hvad man ellers får serveret på byens bedre restauranter. Herefter blev der skruet op for intensiteten med pighvar og blæksprutte; hertil stegt og sødligt løg (hvordan man får en ellers vanskelig og "kantet" smagende grøntsag til at gel´e så perfekt i en fiskeret er altså ud over min forstand - og et gastronomisk mesterstykke!) For sa..n, hvor var det godt - så godt at vinen hetil er undsluppet min hukommelse... :)
Hovedrettten, lammebrissel og ditto mørbrad anrettet over et gulerodstema (bl.a. som et "net", hvorover kød og svampe var anrettet) var aftenens eneste svage punkt i min bog. Måske lufter jeg blot en af mine egne idiosynkrasier, men jeg synes den - som jeg af og til har syntes på mange gode restauranter tidligere - i sammenligning med de kreative og udfordrende retter før - fremstod lettere ordinær og forudsigelig. Velsmagende, velkomponeret og velaftemt, men ikke overraskende eller smagsmæssigt udfordrende som retterne op til. Men måske er det i virkeligheden meningen - at forstå som et pusterum midt i den nytænkende, innovative orkans øje...? Så man som gæst simpelthen kan hvile smagsløgene lidt og blot synke ned i en smule tryg genkendelighed? Anyway - under alle omstændigheder var vi med både præ-dessert og egentlig dessert, en variation over rabarber og karamel, der balancerede PERFEKT mellem sødme og syrlighed, tilbage på det udfordrende og eklektiske spor; men velafbalanceret og et fint punktum for en højgastronomisk aften, der cementerer Frederikshøj som det bedste spisested, jeg har besøgt i Århus - og det bedste måltid jeg har fået siden WH. Betjeningen var nærværende og professionel aftenen igennem; man følte sig fra start til slut opvartet uden at være overvåget. Kaffe og lækre petit fours i sofaen blev der akkurat plads til, før aftenen sluttede - formedelst 1850,- for den store tur.
Alt i alt 4 sikre stjerner - til de 5 stjerner savner jeg lidt mere knald på hovedret og overraskelsesmomentet, men som spisested er Frederikshøj bestemt en omvej værd. I al fald får restauranten mine varmeste anbefalinger!
31 marts 2010 17:25
HejFantastisk flot restaurant - Ekstrem høj service!!! Maden var super - dog med et par små svipsere - Et par pureer der gik igen på forskellige retter - lidt ærgeligt. Men selvfølgelig er det en af de bedste restauranter i århus!
Vi kommer gerne igen!
30 november 2009 11:26
Det bedste Århus kan tilbyde.Hvis du har lyst til gourmet i højeste klasse, serveret i mange flotte små retter aftenen igennem.
Kæresten og jeg var på jagt efter vores yndlingkok - Wassim Hallal, efter at han stoppede sin fantastiske madlavning på restaurant WH i Trige. Vi fandt ham på restaurant Frederikshøj, hvor vi endnu en gang fik bekræftet at Wassim stadig er Århus Mesterkok. Oplevelsen er bestemt ikke blevet ringere af, at han har slået sig sammen med endnu en stjernekok Palle Enevoldsen. Det var Palle som tog imod os i lobbyen, efter en tjener tog imod vores overtøj som blev forsigtigt hængt op i garderoben. Vi blev vi høfligt og professionelt placeret i bløde sofaer. Her nød vi et glas champagne og fantastiske snacks foran pejsen. I lobbyen sidder du i ro og mag og udvælger hvilken menu du ønsker. Råd og vejledning er kompetent, og vi fandt hurtigt vores valg. Ligeså hurtigt bliver du ledt til dit bord hvor der lynhurtigt efter bliver serveres vin og lækkert hjemmebagt brød. Serveringen er kompetent, hurtigt og der mangler intet.
Maden kan kun beskrives med et ord - Fantastisk. Frederikshøj er et sted hvor alle dine sanser bliver vagt. Den smukke mad, sammensat på en dristigt og nytænkende måde frembringer en smag du sent vil glemme.
Prisen ligger naturlig højere end de fleste restauranter i Århus, men det er pengene værd og det er kun her du finder den standart. Du får ikke kun mad, men en helhedsoplvelse, som man ikke kan sætte en pris på.
Ond dig selv denne oplevelse mindst en gang.
6 stjerner ud af 6 i JP og Gastro.
http://www.frederikshoj.com/
27 november 2009 01:50
Helt forrygende oplevelse,alle sanser stimuleret,fra vi kom til vi gik! Til at starte med fik vi champagne og "snacks" i receptionen. Har aldrig set el.smagt så anderledes snacks,god start! Vi blev vist til bords,for vi pigers vedkommende, fik vi hver især tildelt en lille puf hvor vi kunne anbringe vores tasker! Vi havde valgt en 4retters vinmenu,alle noget forskelligt. Til trods for dette og at der var fuldt hus,kom maden i helt perfekt tempo og på samme tid og der var under hele middagen skænket i glassende.Vinene som var valgt iforhold til de forskellige retter var særdeles gode og undervejs var der små "surprices"Kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået en så "hel" oplevelse,som sagt ...ALLE sanser stimuleret... GO THERE!29 marts 2008 00:30
Kæresten og jeg var ude på det helt store udtræk. Og da vi aldrig havde prøvet den før skulle det denne gang foregå på Frederikshøj kro.Lad mig starte med at slå fast at vi her taler om en gourmetoplevelse i top 5 af hvad Århus og omegn tilbyder. Det koster penge, ja. Men så er det også godt. Det er ikke helt på niveau med WH og Malling og Schmidt endnu, men til gengæld lige tanden billigere, så får de 5 stjerner.
Vi startede med at blive modtaget af den venlige tjener i foyeren/loungen. Herefter blev vi placeret i de bløde møbler til en velkomstdrink og en snack, mens vi tjekkede menukortet og bestilte. Et smart move der gjorde at man følte man gik direkte ind til bordet og første ret.
Man kan jo tit måle en restaurants ambitionsniveau på snacksene. Her var det fancy og flot, men manglede måske lige en tand smag. Og til prisen - lidt ekstravagance.
Vi bestilte alle 6 retter med vinmenu. Ligesom jeg ønskede at forkæle min kæreste med en af Palle Enevoldsens signaturer. Nemlig kaviar. Her en ordentlig skefuld baeri serveret med hvidchokolade is smagt til med trøffel. Wauv. Så var man ligeom igang. Og en af de bedste kaviarserveringer vi har smagt.
Resten af menuen var mere straight forward. Højdepunktet var en ret med kammusling, brisler og jomfruhummer. Her gik det hele op i en højere orden. Og var udsøgt velsmag.
Til gengæld var der også et par retter der smagsmæssigt ikke helt gik i spænd med mine smagsløg. Eksempelvis den første forret, der var stenbiderrogn på en agurkegele med rygeostecreme. Her var agurkegeleen så kraftig at stebiderrognen (og den kaviar vi havde bestilt ekstra) forsvandt smagsmæssigt. Og det er altså synd når man skal sidde og sortere på tallerkenen.
Men nu er vi altså nede på et petitesseniveau. Og smag og behag er jo forskelligt. Og da vi bestilte kaviar til netop den ret kom tjeneren altså så ige med et glimrende glas cava i stedet for vinmenuens hvidvin. For bedre at give spil til de små sorte æg.
Og netop den detalje summerer faktisk ret godt op for den her aften. Det var forkælelse for alle sanser. Og med gæsten i fokus.
Så tag endelig derud. Det er pengene værd.
Et lille tip: Bed om et bord længst inde i lokalet. Den aften vi var der, var der et selskab i de tilstødende lokaler. De larmede en del. Og som stemningen blev god derinde, ville en del af selskabet gerne lige se de tilstødende lokaler. Og det kan godt blive lidt træls at sidde og flette fingre med en hob af tilskuere :-)
vh
Søren V
25 februar 2008 18:43
maden er ok man når man tager prisen i betragtning kunne det være bedre...15 februar 2007 22:33
Prøv brunchen fra frederikshøj. - den er fantastisk og der er alt hvad hjertet kan ønske. -udsigt over skoven og alt for lokkende søde ting .Menu
der er ikke nogen menu endnu.
Tilbud
Arrangementer
Om Frederikshøj