Skriv anmeldelse af Miro Restaurant
06 juni 2010 07:34
Min mand og jeg spiste for første gang på Fureby i aftes, inden vi skulle i Musikhuset.Maden var fantastisk god.
Betjeningen venlig, opmærksom og hurtig.
Jeg fik en vidunderlig Flødelegeret tomatsuppe
serveret med hjemmelavede kødboller fyldt med fetaost
Efterfulgt af Hvidvinsbagt hellefisk med pure af selleri & smørstegt grønt hertil safranflødesauce med skaldyr.
Min mand valgte Unghaneterrine med pistiacenødder
hertil salat af rødbedeblade i mormor-dressing
Efterfulgt af Helstegt Sødmælkskalv
serveret med grøn ærtepure & hvide asparges
hertil timiansauce
Vi sluttede af med
Nybagt chokoladekage fyldt med chokoladesauce
hertil vaniljeflødeis med jordbær & hvid chokolademousse og en god kop kaffe.
Alle retter var uden untagelse virkelig velsmagende, veltillavet, vel-etc....uhmmmm
Hermed vor bedste anbefaling.
26 august 2009 13:00
Vi fik hummersuppe og Vildsvin til forret og sødmælkskalven til hovedret. Til desserten testede vi både chokoladekagen og osteudvalget. Altsammen var udsøgt. Ikke store tallerkenfulde, men passende størrelser. Medfølgende vinmenu matchede fint.Der var ikke så travt så tjeneren var ikke overbebyrdet. Betjeningen var til gengæld personlig og helt i top
19 juli 2009 15:28
Stemningen var rolig og behagelig. Betjeningen var kvalificeret og yderst informativ.Maden var til ug! Ingen tvivl om, at råvarerne var friske og veltillavede.
Som forret fik vi hhv. foie gras terrine og carpaccio af dådyr. God præsentation af maden og vinen komplementerede retterne til fulde.
Til hovedret fik vi hhv. dagens fisk (hellefisk) og sødmælkskalv. Igen blev vores smagsløg tilfredsstillet. God tilberedning og dejlig garniture.
Til dessert valgte vi alle 3 den højt roste chokoladekage (med hindbær og vanilleis). Som helhed passede ingredienserne til hinanden. Den hjemmelavede is og de syrlige bær tog brodden af den fyldige, lidt bitre chokoladesmag.
Vi blev forført af maden.
Det eneste lille minus havde dog intet med maden at gøre, men den lidt for fremtrædende fusions-musik i baggrunden stjal for meget opmærksomhed
05 juli 2009 11:30
I Århus er der mange spisesteder. Fureby er uden tvivl det bedste spisested pt, med udsøgt mad, lækker vinmenu og ikke mindst meget venlig betjening. Vi føler os altid meget velkommen og nyder stemningen i de rustikke omgivelser. Næste gang du kommer forbi Fureby, så prøv den enormt lækre schokoladedessert- den er flydende i midten... uhm...30 juni 2009 16:55
Vi ELSKER Restaurant Fureby. Det er ved at blive vores stam restaurant. Som altid var maden i top og stemningen fantastisk. Vi plejer at vælge det tjener anbefaler, og det samme gjorde vi denne aften. Vi fik fisk til hovedret og den fantastiske lækre schokolade kage til dessert. Når man skærer gennem kagen, vælter det ud med varmt flydende schokolade. Wauw, vi elsker Fureby... Kan kun anbefales. Hilsen Ditte03 juni 2009 13:24
Det er det hele værd at bruge en aften på fureby, rigtig god mad, vin og betjening. vi kommer i hvert fald snart igen :-)16 september 2008 21:26
Havde en forlænget weekend med kærste i Aarhus og ville gerne forkæle os selv lidt med noget god mad. Fik anbefalet restaurent "Fureby" da vi stoppede en tilfældig forbipassende på gaden. Det var heldigt, for det var virkelig en god oplevelse. Fik både forret, hovedret og dessert, med god vin. Virkelig lækket mad hvor der er kræset for smagsløgne. Og det var rigtige hyggelig omgivelser og med behaglig betjening. Prisen for den gode mad var rimelig, men lidt for dyr hvad angår vin.26 maj 2008 15:37
Vi har haft mange gode aftener på fureby. det er altid dejligt og venligt. maden er god om end ikke helt gennemtænkt altid og vinen er udemærket. - kan klart anbefales som et spisested i den øvre del af mellemklasserestauranter.23 november 2007 11:38
Sidste fredag var vi et lille selskab på fire personer på Fureby. Vi havde en god aften, og alt i alt var mad og servering i orden. Der var dog et par ting som trækker noget ned.Vi fik alle fire cremet jordskokkesuppe med hvid trøffel og smørstegte jomfruhummere til forret. Suppen var halvkold og var ikke tilsmagt med salt. Da den venlige, men noget ivrige tjener, fik at vide at suppen manglede salt, sagde han at vi var bord nummer to (ud af to) der havde klaget over at suppen ikke var tilsmagt med salt, og at han nu ville sige det i køkkenet.
Når jeg tager ud og spiser antager jeg at køkkenet som en selvfølge smager maden til inden de anretter og serverer den. Det er helt elementært.
Til forretten fik vi en riesling, der var meget anonym.
Til hovedret fik tre af os oksemørbrad med flødestuvede skovsvampe, pommes anna (tynde skiver af kartoffel penslet med smeltet smør lagt i lag og bagt i bradepande) og portvinssauce. Maden var i orden. Kødet var lækkert rosa, svampene var serveret i en fin lille kurv af filodej. Desværre var tilberedningen nok mere original end god. Men da saucen var fantastisk gjorde det ikke så meget. Hertil fik vi en zinfandel rødvin, som var typisk amerikansk. En rigtig bassevin uden noget form for kompleksitet, som egentlig passede fint til maden.
Den fjerde person i selskabet havde lyst til fisk, og tjeneren tilbød som den største selvfølge at hun kunne få en forretterne i hovedretsstørrelse. Hun fik således Gyldenstegt torsk med puré af pastinak serveret med nøddesauce. Og det var hun ganske godt tilfreds med. Hertil fik hun et glas chilensk chardonnay, som var fuldfed med alt for meget fad. Ikke lige den vi jeg personligt ville sætte til smørstegt torsk.
Til slut var vi tre der fik en oste tallerken med fem franske oste og lidt sødt tilbehør, mens selskabets fjerde mand fik en dessert tallerken med Chokoladekage med flydende kerne og variation af mandarin.
Ostetallerkenen var ikke imponerende. De 5 oste var i så små stykker at de knap kunne smages. Desuden havde de kludret rundt i rækkefølgen af ostene, så hvor det var meningen at vi skulle starte med en mild ost, fik vi en ret kraftig ost først, som ødelagde oplevelsen af de næste to oste, der var mindre kraftige.
Hertil fik vi serveret en portvin der kom direkte fra køleskabet og således var ALT for kold. Vi måtte have den op i rødvinsglasset og varme den med hænderne. Vin der serveres til mad, skal selvfølgelig være tempereret...
Selskabets fjerde mand fiksom nævnt en dessert tallerken med chokoladekage med flydende indre og variation af mandarin. Jeg må nok indrømme at jeg fortrød mit valg af osten, da jeg så hans dessert. Flot anrettet, og med mange opfindsomme variationer af mandarin, såsom mandaringskum, mandaringelé, mandarin sorbet og mandarinchip. Og det hele smagte eftersigende fremragende.
Vi sluttede af kaffe. Halvdelen af selskabet fik espresso og den anden halvdel fik almindelig kaffe. Espressoen var lidt for bitter, hvilket kunne tyde på at maskinen trænger til at blive renset eller at man bør overveje at bruge nogle bedre bønner.
Den almindelige kaffe var gennemsnitlig, og kunne også godt bruge nogle bedre bønner.
Samlet set havde vi en god aften på Fureby. Men det kan desværre ikke blive til mere end tre stjerner, grundet nogle helt elementære fejl, som nemt kan undgåes.
Men når det er sagt, kan jeg sagtens forestille mig at komme tilbage til Fureby igen - for med lidt mere omtanke i køkkenet, og lidt mere fokus på udvælgelse af vine til vinmenuen, kan stedet sagtens opnå mere end en middelkarakter.
26 september 2007 22:18
smutter, det var så anden og sidste gang jeg gav denne restaurant en chance. - jeg kan slet ikke forstå de andre anmeldelser mht sammensætningen af mad og vin, det er helt klart et sammenstød af forskellige vine der blot tilfældigvis bliver sat til maden - jeg sælger selv vin og mange mange af de vine denne restaurant har på kortet er vine fra stor inkøbscentre (metro+dagofa etc. ) og de købes til 35 kr og sælges som vine til 235 ++ det er en avance på godt 8 ??? og det er simpelthen for frækt. men nok om det, vi har begge gange fundet andre vine end dem restauratøren har anbefalet (sjovt nok er dem han anbefaler altid de billigste indkøbte og dyrest pris sat på kortet) - men maden er ikke i så top som man burde tro når man læser menu kortet.Menu
der er ikke nogen menu endnu.
Tilbud
Arrangementer
Om Fureby