Mangospot.dk

På udkig efter...
I Aarhus (skift)

Svineriet

Mejlgade 35, Baggården, 8000 Århus
48anmeldelser

Svineriet opsummeret

Mangospot.dk

1 5
4

4 ud af 5 mangoer
Baseret på 48



Anmeldelser

Skriv anmeldelse af Miro Restaurant

27 marts 2012 23:19

1 1 5
Stedet vil ikke ansætte folk, som er medlem af en rigtig fagforening, så find et andet sted, hvis du ikke vil betjenes af en underbetalt medarbejder uden de rettigheder, som en overenskomst giver.

16 juni 2011 16:21

1 5 5
Nu er det snart et år siden jeg sidst var på Svineriet. Her havde jeg en mindre god oplevelse, som jeg også har skrevet om herinde. Jeg har i den anledning brevvekslet med stedets ejer, som for mig virker som yderst seriøs og ambitiøs, og vi fik en god diskussion af mine oplevelser, hvilket førte til at han fik mig overbevist om at prøve stedet igen. Der skulle gå næsten et år, men lad mig bare sige det med det samme. Jeg blev ikke skuffet!

Jeg ankom lidt før min ledsager, og blev høfligt anvist af en smilende ung tjener. Der var ikke helt fyldt denne lørdag aften, så jeg fik sågar et par valgmuligheder med hensyn til placering.

Da min ledsager kom fik vi hurtigt bestilt "hele svineriet" og ville starte med en aperitif. Et skønt glas mousserende vin, som virkelig rensede smagsløgene og gjorde dem klar til den kulinariske oplevelse der ventede.

Der gik ikke længe herefter før vi fik en en appetizer serveret. Den blev kompetent serveret af en anden tjener, og var en meget spændende landskabslignende kreation, hvori der indgik en meget velsmagende gedeost. Fantastisk start, hvor jeg allerede fornemmede et kvalitetsløft i forhold til tidligere.

Vores første egentlige ret var Kalvetatar med stenbiderrogn og vodkacreme. Sprød toast og æggeblomme. Mums. Den sad lige i skabet. Fantastiske råvarer anrettet på en spændende måde og nænsomt, men tilpas krydret. Vinen hertil var et glas Melacce 2009 – Colle Massari - Grosseto/Toscana. Den matchede retten perfekt, hvilket i øvrigt gjorde sig gældende gennem hele aftenen.

Næste ret, som i øvrigt ankom med et tilpas interval, blev kaldt indianerbål og beskrives som "Kalvebrænde med kulradiser, askemajs og røgsignaler". En meget spændende tallerken. Yderst opfindsomt udført og den smgte med garanti som den skulle. Dog ikke min favoritret. Den vinder dog mit hjerte på æstetikken.

Nu var turen kommet til Sprøde brisler og rabarberrør med krabbe, syltede rabarber med bælgærter og skud. Dild og beurre blanc. I mine øjne nok aftenens største smagsoplevelse. Samtidig en anretning i absolut topklasse.

Så var turen kommet til hovedretten: Gravad oksefilet i mørk jord med nye kartofler og smågrønt. Igen meget æstetisk kreeret. Oksefileten var noget af det møreste og mest velsmagende jeg har fået i flere år. Her vil jeg også fremhæve vinen: En Chianti Classico. Fremragende.

Første dessert var en sjov oplevelse. Saml selv gulerodskage: Gulerod, valnød, sukker, mel, æg og kanel - is af gulerodskage. Meget kreativt fundet på og konceptet holdte 100%. Ingredienserne lå for sig selv i små bunker og lignede de nævnte og meningen med retten var at de skulle blandes og mikses til en gulerodskage. Især synes jeg godt om kanelet, som viste sig at være pulveriserede rutebiler.

Aftenens sidste ret var en dejlig tung sag: Chokolade trøffel med vinterbær og whiskey. Mums. Smagen af både lyse og mørke trøfler var forrygende. Gode gode råvarer. En god afslutning på en fremragende menu.

Efterfølgende havde vi dog lyst til at blive lidt og bestilte en kande stempelkaffe og fik hertil nogle lækre petit four.

Alt i alt en overraskende god oplevelse. Jeg var sådsn set ikke i tvivl om at jeg ville få en væsentligt bedre oplevelse end sidst. Jeg var sikker på at der blot var tale om en dårlig dag sidste år i juli, hvor jeg besøgte Svineriet sidste gang, men at der på maden skulle vise sig en så markant niveaustigning, havde jeg ikke forestillet mig. I mine øjne nærmer Svineriet sig nu de allerbedste restauranter i Århus-området. Jeg vil i hvert fald placere den i top tre.

Eneste lille minus ved aftenen var at jeg godt kunne have tænkt mig at de var en anelse mere rundhåndet med vinen. Glasene var forholdsvis små og der blev kun fyldt en meet lille ekstra sjat på til hovedretten, men det lever vi med, og i sidste ende skærpede det nok også blot smagsløgene til de sidste retter....

23 maj 2011 14:45

1 5 5
Vi var tre personer afsted på Svineriet og det var ikke sidste gang.
Super lækker mad og dejlig uformel og veloplagt betjening.
Maden og vinen var sublim i sig selv, men betjeningen gjorde lige at de får fuld hus i mangoer. Der blev hygget om os og forklaret og pjattet. Det tæller som plus point i mit univers, langt at foretrække end prætenciøst og snobbet stemning.

28 marts 2011 11:26

1 2 5
Vi havde bestilt bord til vores lille bryllupsmiddag for 7 personer.... og glædede os til at nyde et dejligt æstetisk oplevelse hvor vores smagsløg var i midtpunkt.
Og smagsløgene blev ikke skuffet..... men det var nok også det eneste. Der var et selskab på ca. 16 per. tilstede fra en større lokal kunstinstitution. Disse var så højlytte at det på ingen måde var muligt for os at snakke samme... end ikke med tjeneren og vi gik derfor glip af all info om mad og vin.... hvilket vi ellers synes er en del af oplevelsen. endvidere var der en time fra vores tallerkner blev fjernet til en ny stod klar. varmen var ulidelig og tjenerene nægtede at lufte ud.....
Vi kan på ingen måde sætte en finger på de måltider vi modtog..... en meget dejligt oplevelse..... men dårlig atmosfære... ingen ro og mulighed for at nyde det kunsteriske arbejde det ligger bag et sådan måltid....
Fuld hus til kokkene..... bundplads til betjening og lokaleopbygning...

21 november 2010 15:23

1 5 5
Var til trøffelmiddag på Svineriet, for vores selskab en årlig tilbagevendende begivenhed. Altid overgår de sig selv - på såvel vin som serveringer - men dette år var bestemt den skarpeste menu, ever....jeg vil ikke gå i detaljer omkring menuen (der var 11 serveringer - så dette ville være umuligt) Men blot sige....BRAVO :-) Glæder os allerede til næste år - gad vide hvordan man kommer tilbage efter dette overflødighedshorn af Piemontesiske retter - twistet af køkkenet på en uforskammet fræk og super lækker måde..TAK, TAK herfra for en uforglemmelig aften - skønt at der var så mange gæster iår, dette er med til at give aftenen en ekstra stemningstand..

01 august 2010 20:18

1 5 5
Svineriet anbefales varmt efter en skøn madoplevelse i restaurantens dejlige gårdhave.

29 juli 2010 14:28

1 2 5
Jeg havde virkelig glædet mig til at se hvad Svineriet kunne byde på. Jeg holder meget af at få en gastronomisk oplevelse, hvor smagsindtrykkene står i kø, og anmeldelser som forud var studeret, fortalte mig at jeg meget vel kunne få en sådan.

Det skulle desværre vise sig at Svineriet havde en dårlig dag. Ja, det vil jeg i hvert fald håbe er tilfældet.

Det startede meget godt med en velfungerende bordbestilling pr. mail, og min ledsager og jeg blev da også vel modtaget på stedet, som jeg vil betegne som halvfyldt. Vi fik plads i den smukke gårdhave, hvilket ikke kan andet end at opfordre til hygge.

Jeg valgte hele svineriet og min ledsager to retter fra A la carten. Vi lagde ud Croquette og rillette af krabbe på kold suppe af nye danske ærter smagt til med med mousserende vin, hvilket både var min og ledsagerens første ret. At den var tilberedt med mousserende vin, kunne have været godt, men suppen fremstod sprittet og undersaltet. Det undrede mig også en lille smule at min og ledsagerens ret var præcis lige store. Jeg vil mene at man bør tilpasse rettens størrelse efter hvor mange retter gæsten bestiller.

Generelt led maden denne aften af at være undersaltet. Det gjaldt også brødet, som i øvrigt ikke var i topklasse, som man ellers kunne have lov til at forvente. Sammenligner man med restauranter i samme (øvre mellem)klasse, halter svineriet på brødsiden laaangt efter. At bestikket der lå klar ved bordet også var fedtet kunne vi måske lettere have båret over med, hvis alt andet havde været ok.

Nå, men jeg skulle have min næste ret, som var råmarineret hvid fisk på 3 variationer over nye kartofler. serveret med pocheret vagtelæg og sikrogn. Ikke meget at udsætte på den ret, selom den var lidt fersk efter min smag. Igen synes jeg der manglede salt, men det kan jo trods alt tilføres. De to første retter var i øvrigt serveret inde for den første halve time af vores besøg. Jeg synes det var passende om end en anelse hurtigt. Men hellere det end at vente for længe.

Det kom vi desværre til i forhold til min ret nummer tre. Smørpocheret kanin med rømørejer, strandurt og rygeost. En forholdsvis velsmagende ret, som dog også var lidt for fersk til min smag. Jeg var måske også begyndt at blive lettere negativ eftersom denne ret først kom præcis en time efter ret nummer to. Jeg ved ikke hvad gik galt, og tjenerne fortalte os det ikke, selvom man kunne se på dem at noget var galt.

Generelt undrede jeg mig noget over, at vi på intet tidspunkt blev spurgt til om maden smagte os, ligesom vi på intet tidspunkt blev tilset af tjenerstaben, med mindre det var i forbindelse med præsentation af retterne, hvilket de i øvrigt gjorde ok, uden at være prangende.

At der skulle gå endnu en time inden min fjerde ret: Rilette og grillet pattegris med krydret tomatmarmelade og marineret spidskål, ankom, var ikke med til at forbedre min oplevelse af retten, som jeg vil betegne som neutral.

Tre kvarter senere ankom min, og ledsagerens hovedret. Således havde min ledsager ventet ca. 3 timer imellem forret og hovedret. Tjenerstaben beklagede på intet tidspunkt forløbet. Det eneste der på et tidspunkt blev nævnt var: "Nu går der altså ikke længe før jeres mad kommer". En bemærkning som indeholder en implicit beklagelse, men den blev som sagt på intet tidspunkt gjort eksplicit.

Hovedretten, som var: Grillet højreb af velhængt okse med hjemmelavet let røget og lufttørret baggårdsskinke, Saba di Modena, grillet sommergrønt, svampe og tapenade af broccoli, var faktisk ganske velsmagende, men vi var efterhånden blevet så negativt stemte af at vente, at vi havde svært ved at nyde den. Jeg fortalte i øvrigt tjeneren i forbindelse med hendes servering af retten, at desserten skulle følge umiddelbart efter hovedretten. Ellers ville vi blive nødt til at forlade stedet inden menuen var færdigspist.

Hun lød forskrækket over mit ønske, men forsikrede mig om at de ville blive efterkommet, hvilket det også gjorde. Røde sæsonbær på kage med rug, honningis og havesyre gele var desserten. En lidt kedelig dessert, som jeg kastede ned, da vi ikke agtede at bruge mere tid på restauranten på dette tidspunkt.

Vi bad hurtigt om regningen og fik den og kunne ved samme lejlighed konstatere at der ikke var blevet kompenseret for behandlingen, selvom der ikke var sket påfyld af vin til hovedretten, som ellers anført på hjemmesiden og i menukort.

Konklusion. To små stjerner til Svineriet. Maden var trods alt gennemsnitlig, men noget gik galt denne tirsdag aften....

27 november 2009 11:01

1 5 5
Sammenbragte fornøjelser

Sønnen fyldte 18 og ønskede sig en gastronomisk og noget næsten nær familieoplevelse med sine fraskilte plus minus nye/bedre tildragelser. Valget faldt på Svineriet i Århus midtby og helt tilfældigt matchede datoen med stedets kombinerede og ikke mindst fantastiske efterårsferiemarkedsføringstilbudstiltag, hvor det var hele Svineriet til det halve.

Og oh hvilken velkomponeret, velsmagende og veltillavet menu der ventede os der; dufte, farver, smag og overraskelser stod nærmest i kø for at kaste sig over og ind i vores uforberedte men dog forventningsfulde ganer og maver. Serveret sammen med ret bredt udvalg af interessante vine af et informativt, venligt og aldrig påtrængende team, som dog gerne lod sig lokke til at fortælle en historie eller 2 om både stedet, menuen og vinene.

Vi vender klart tilbage efter flere oplevelser.

Hilsen Jan, Gustav & resten af flokken.

22 november 2009 13:49

1 5 5
Rygtet ville vide, at bordreservation på "Restaurant Svineriet" er et must, hvis man vil gøre sig forhåbninger om er plads. Gør man ikke altid det alle steder, med mindre der er tale om en impulsiv gå-i-byen-aften ? Reservationen gik som planlagt og efter få min. fik jeg en sms som bekræftelse derpå. Fin service og restauranter der anvender denne service, slipper vel også for mange "falske" reservationer, der på de "store dage" kunne være solgt til andre.

Når man ankommer til "Svineriet" for første gang, bliver man lidt nervøs for, om de ydre rammer (ligger i baggården, der er flittigt graffitidekoreret)danner præcedens for det der senere skulle ske i de indre. Lad mig sige det sådan: Det er 2 forskellige verdener.

Lokalerne er i den rustikke genre og borde og stole er et mix ef mange forskellige designs, hvilket passer særdeles godt til den øvrige rå stil på gulve og vægge, som i øvrigt er rigt udsmykket med farverig billedkunst.

Vel modtaget af en venlig og kompetent tjener fik vi lejlighed til at studere et menukort, der var velkomponeret og flot sammensat med vine der nøje er afstemt de enkelte retter.
Imens nød vi indholdet af en lille tallerken med tynde skiver af rodfrugt-chips og saltede mandler. Dertil noget dipp af piment med chili.

Vi valgte dagens 3-retters menu som bestod af Cremet kartoffelsuppe med frisk spinat, jomfruhummerhaler og frisk merian.

Let røget, stegt oksetyndsteg, blomkål, sauce real,sprød pastinak, svampe og citroncrust

Af dessert kunne man vælge mellem 6 Italienske oste af egen import med chutney og marmellata eller kage af pære med solbærcreme og havtorn is. I følge fruen, en lækkerbisken.

Som nævnt ovenfor, var vinene nøje afstemt til disse retter, som løftede madens gode smag et par hak opad.

Afslutningsvis fik vi dobbelt Espresso og små hjemmegjorte chokolader til.

Tak for en dejlig aften og en super oplevelse, hvor man klart fornemmer personalets dedikation til og glæde for faget.

Kan klart anbefale Restaurant Svineriet til andre og husk at bestille bord :-)

25 oktober 2009 22:20

1 5 5
Sublim oplevelse, som dog kom lidt skævt fra start, da vi forsøgte at reservere bord via mail, som der i forbindelse med Svineriets efterårsferietilbud, ”Hele Svineriet til det halve”, blev opfordret til på hjemmesiden: Efter næsten 14 dage havde vi intet hørt og sendte en rykker-forespørgsel, som først flere dage senere blev besvaret med et spørgsmål om, hvorvidt vi var interesserede i et bord den pågældende dato. Vi svarede straks ja og hørte ikke mere fra Svineriet. Heldigvis havde vi en kopi af mailkorrespondancen med på Svineriet, - der var nemlig slet ikke reserveret bord til os!

Til alt held var personalet meget imødekommende og fandt straks ekstra borde frem til os og de fire andre par, som ifølge personalet havde haft samme uheldige oplevelse denne aften. Gudskelov er Svineriet lysår bedre til at kokkerere end til at administrere reservationer på mail…

Maden var fremragende, og de dertilhørende vine i vinmenuen var utrolig godt afstemt til maden.

Vi blev præsenteret for fem retter, som generelt var af høj kvalitet og af årstidens råvarer, - veltilberedt og med et twist, som gjorde hver ret til en spændende oplevelse.

Vi havde en helaftensoplevelse med forkælelse, - selvfølgelig i form af fremragende mad og vin men også i kraft af et opmærksomt, velinformeret og meget venligt personale.

Vi betalte i alt 1.150,- for en særlig 5-retters efterårsmenu med vinmenu, kaffe og avec til to personer. Vi kan absolut anbefale Svineriet.

Menu

Menu

der er ikke nogen menu endnu.

Tilbud

Tilbud

Arrangementer

Arrangementer

Om stedet

Om Svineriet

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×