Skriv anmeldelse af Miro Restaurant
14 august 2010 16:13
Jeg var på et Gourmet and Relax ophold på Molskroen på 2 dage.Første aften fik jeg en 3 retters menu, med forret bestående af kammuslinger, kantareller, skiveskåret blomkål og blomster. Hovedretten var en bøf med diverse løg, perfekt doseret peberrod og kartofler. Dessert var en vanilie-is med chokolade-toppe og friske urter, som også var rigt tilstede i de forrige retter. Meget tidstypisk på gourmet-restauranter at bruge urter i retter – også dessert. Alt i alt velsmagende mad på forholsvis klassisk (dansk-fransk) fundament.
Jeg startede forøvrigt på terrassen med champagne og 'snacks-batteri'.
2. dagen stod den på 9 retter (!) – også startende på terrassen med mousserende vin og snacks.
Menuen var : Krabbesalat med Basilikum
*
Oksefilet naturel med Hvidløgsmayonnaise og
Gnalling
*
Gravad Pighvar
med Citron, Trøffelmysli og Fløde
*
Sprød Havtaske
på Blomkålscreme med Råkost og Troffel
*
"Fattigrnands Marv"
med Skorzonerrod, Hummer og Melon
*
Ristet Foie Gras
med Kantareller og karamelliseret Sky
*
Kylling som Danoise
med Rejeriddere. Græskar og Kråser
*
Kold Kærnemælk
med Sprødt, Skovmærke og Karse
*
Flager af Hyben og Havre med Hvid Chokolade,
Peanutpure og Hytteost
Og vin-menuen var :
Riesting Sekt Brut
Georg Breuer
Rheingau, Tyskland
*
2009 Albarifio
Zarate, Rias Baixas, Spanien
*
2008 Binel
Ettore Germano, Piemonte, Italien
*'
Champagne Rose
J. Charpentier, Frankrig
*
1975 Colheita
Burmester, Porto, Portugal
*
2005 Mercurey I er Cru "Les Champs Martins",
Laurent Juillot, Bourgogne, Frankrig
*
2009 Sanvignon Blanc Auslese
Tschida, Burgenland. Østrig
*
2006 Trockenbeerenauslese, Goldenits,
Burgenland, Østrig
Her var der heller ikke en finger at sætte på maden, og retterne var ind imellem med et spændende tvist, f.eks første dessert ("kold kærnemælk ...") var der en noget overraskende brug af karse i en dessert, der faktisk smagte godt. Alle retter hang godt sammen og var velsmagende.
Vinene fra vinmenuen passede rigtig godt til maden, og sammenlignet med nogle gourmet-restauranter i århus var Molskroens vinmenu fornuftigt prissat. Der bruges trøfler i rig målestok på Molskroen. I denne tid er der jo kun sommertrøfler, og de smager altså ikke af specielt meget. Så de var egentlig overflødige i retterne.
Betjeningen var professionel, vidende og venlig.
Morgenmaden er forøvrigt også god.
Derfor er 5 mangoer eneste mulige karakter.
Menu
der er ikke nogen menu endnu.
Tilbud
Arrangementer
Om Molskroen