Skriv anmeldelse af Miro Restaurant
05 december 2009 17:49
Så lykkedes det endelig at få bord på Noma - verdens efter sigende 3. bedste restaurant.Jeg havde fået tid til frokost - det er trods alt noget nemmere at få bord på dette tidspunkt end til aften.
Jeg havde selvfølgelig på forhånd undersøgt deres hjemmeside, og havde bestemt mig på forhånd til deres 7 retters menu.
Vel arriveret - og med en rigtig hjertelig velkomst af bl.a. chef-sommelier Pontus, fik jeg serveret 4 appetizer. Alle fremragende - især "Radiser og roer, jord og urteemulsion", der var radiser lagt i falsk jord i en urtepotte. Alt kunne spises undtaget urtepotten. Noget af en aha oplevelse.
Først efter disse appetizer fik jeg menu-kortet. Det viste sig til min positive overraskelse muligt at få deres helt store prestige menu "Noma Nassaq" på (yderligere) 12 retter (!!)
Nu er det jo ikke hver dag man spiser på Noma - der er jo i heldigste fald 3 måneders ventetid - så jeg kunne jo lige så godt løbe linen helt ud med 12 retter.
Hele muen med appitizer :
Småkage med kogt spæk og solbær
Rygeost og fiækærler, rugbrød og kyllingeskind
Radiser og roer, jord og urteemulsion
Ristet brød og vilde urler, eddike og røget torskerogn
Topazæble
Hasselnøddemælk og merian
Søpindsvin og agurk
Mælk og dild
Tartar og skovsyre
Aromatisk enebær og estragonemulsion
Friskost og svampe
Brøndkarse og hyldebærkapers
Læsøløg
Fuglegræs og løgbouillon
Aske og porrer
Blåmusling og kongekrabbe
Skorzonerrødder og mælkeskind
Trøffel fra Gotland
Syltede grøntsager
Pocheret marv og bouillon
Grisehale og peberrod
Friske salater og syltet ramsløg
Gulerod
Kærnemælk og anis
Snemanden fra Jukkasjärvi
Multebær og vild timian
Lun øllebrød og skyr sorbet
Luftig mælk og rug
Jeg kunne have fået en vinmenu på vel 10-12 glas til menuen, men så mange glas vin på dette tidspunkt af dagen synes var lige voldsomt. Heldigvis har de en juice-menu bestående af hjemmelavee safter/juicer, som jeg tog.
Der var agurke-, æble-, gulerod-, havtorn-, tyttebær-, hyldebær-, og havesyre-saft. Det var i en bedre kvalitet end dem man kan købe.
Alle retter var fremragende. Hvis jeg skal fremhæve nogle, må det være søpindsvin retten, der havde en helt anden smag end jeg nogensinde havde smagt, og skorzonerrødder med trøffel fra Gotland, en overdådig ret.
I det hele taget var menuen en opvisning i grøntsagers velsmag, og at jeg savnede egentlig ikke mere kød.
Betjeningen kan der ikke sættes en finger på - meget nærværende og overhoved ikke arrogant.
Og så må jeg lige aflive en myte : man bliver faktisk mæt af at spise på Noma.
Jeg kunne faktisk end ikke indtage kaffe med tilhørende sødt til sidst.
Absolut eneste 'hår i suppen' må være at postevand (hvis det var postevand, som jeg bad om) blev bonnet 50 kr.
Men tilbage står hovedindtrykket af et eminent måltid, som er bedre end da jeg var på Noma for h.h.v 2 og 4 år siden.
Menu
der er ikke nogen menu endnu.
Tilbud
Arrangementer
Om Noma