Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Dress for Dinner

14. maj 2015

For at gøre det ganske simpelt, har vi to valgmuligheder. Den uformelle middag og det helt store, formelle show. Restaurantvalget og hvad vi iklæder os hænger sammen. Her får I eksempler på de to valg fra det Aarhusianske byliv.

 

Den uformelle og afslappende hygge

Aarhus er en by med mange studerende. Derfor er udvalget af rigtig gode, budgetvenlige restauranter også stort. Når menu prisen hverken er storslået eller en anelse frygtindgydende, er kravene til påklædningen ligeledes mindre pompøse. Dermed ikke sagt, at vi ikke gør noget ud af os selv. Dresscoden er blot langt mere afslappet end det ellers ville være tilfældet.

Efterhånden en klassiker i den Aarhusianske restaurationsverden er Slap Af.

 

 

 

Her er ingen krav til påklædningen, til gengæld er der fokus på hyggelige omgivelser og mad af høj kvalitet. En anden gammel kending er Sct Oluf i Mejlgade, der på bedste franske manerer serverer uprætentiøs mad med stor velsmag og med priser på et niveau, hvor alle kan være med. Nogen vil mene, at servicen efterlader meget til fantasien, men tag det med et smil og betragt det som endnu en fransk finurlighed.

 

Det er blot to i vrimlen af budgetvenlige restauranter. Vi dresser ikke op for at komme her, men vi gør alligevel noget ud af os selv. Jeans og en pæn skjorte fungerer for såvel piger som fyre. Og så længe sko og støvler ikke ligefrem slæber mudder fra Kapsejlads med ind i restauranterne, går det meste an her.

Vores anmeldelser af Slap Af viser, at der er tale om et folkekært hyggested med lækkert mad og en rigtig skøn stemning. Mandag til torsdag kører det populære 2 retter – 2 glas vin – for 222,- koncept. Maden er lækker og menuen skifter jævnligt efter sæson.

 

Højt niveau på mad og dresscode

Det er gået de færreste næser forbi, at Michelin er kommet til Aarhus. Med de franske stjerner følger helt naturligt lidt højere krav til påklædningen. Ligeså mange skønne, SU-venlige restauranter byen efterhånden har at byde på, ligeså mange gourmetsteder skyder der frem af den jyske muld.

Michelin stjernerne på Frederikshøj, Gastromé og Substans er måske nye. Men restauranterne er godt kendte blandt lokalbefolkningen, og det høje niveau på maden er bestemt ikke noget nyt. Uden stjerner, men med mad på samme høje niveau, finder vi på steder som Hærværk, Pondus og Restaurant ET.

En restaurant som Substans har også scoret mange mangoer i vores anmeldelser.

Muligvis fordi det er stedet, hvor gastronomi i høj klasse og fantastisk service er til at betale sig fra. Se mere om Substans her.

Prisniveauet, stjerner, anbefalinger og dresscode hænger sammen. Vender vi blikket mod Michelin-hjemlandet, og særligt Paris, ser vi, at kravene til påklædningen er ganske udtalte. For fyrenes vedkommende er habitjakken et krav. Slipset kan vi til tider slippe for, men derimod er både t-shirts og sneakers udelukket. Uanset om valget falder på jakkesættet eller jakke og chinos slipper vi nok afsted med det herhjemme. For pigerne hedder det i Paris kjole og stilletter. Vi er knap så formelle i den jyske hovedstad, men kaster vi penge efter en Michelin middag, hvorfor så ikke gå all-in?

Jakkesæt fås mange steder. Og til mange  priser. Et godt sted at finde suitet er hos Kaufmann. Det er forholdsvist nemt for fyrene, piger har lidt flere ting at tage stilling til. ”Den lille sorte” er et sikkert valg, en fin cocktailkjole er et elegant et og den enkelte silkekjole et stilrent valg. De mange kjoler kan blandt andet findes hos den Aarhusianske modeportal Katoni der har et stort og varieret udvalg.

 

Opskriften på en god aften

Dresscode og Danmark er måske ikke de to mest velkendte ord at sætte sammen. Men når vi går ud, vil vi gerne gøre noget ud af os selv. Det er i høj grad et spørgsmål om temperament, men et par pæne bukser og skjorte eller kjole og hæle i den ene eller den afskygning kan de fleste af os klare.

Der er hverken brug for white- eller black tie dresscodes eller gallauniformer på de danske restauranter, men et elegant antræk er altid velanset. Den festlige cocktail-hour dresscode gør sig ligeledes godt på såvel de tilbagelænede som de eksklusive restauranter. Særlig godt hvis dinner-daten udvikler sig til en fest.

Uanset restaurantvalg, ugedag og anledning hænger god mad og pænt tøj sammen. Vi synes, at maden smager lidt bedre, vinen bliver lige den tand mere velsmagende og omgivelserne lidt dejligere, når vi har dresset op til en aften ude.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×