Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Tips til den bedste fastelavnsfest

12. juli 2021

Find den perfekte fastelavnstønde

En festlig fastelavnstønde er et must til din fest. Du kender sikkert den børnevenlige fastelavnstønde nede fra det lokale supermarked, som kan fyldes med alverdens slik og godter til ungerne. Det behøver dog ikke være så kedeligt for de voksne. Man kan i dag nemt få fat i forstærkede fastelavnstønder, så selv den stærkeste i selskabet kan blive udfordret. Så kan du jo selv gøre dig nogle overvejelser om, hvad din tønde skal indeholde af spas, løjer og andet godt til ganen. Men du skal selvfølgelig huske, at indholdet skal kunne holde til lidt tæsk.

Dette bør du vide om fastelavnstønder

Det virker temmelig simpelt blot at anskaffe sig en tønde med fyld og derefter hænge den op på den festlige dag. Der er dog alligevel lige et par ting, man bør være opmærksom på i forbindelse med fastelavnstønder:

  • Det kan ikke gentages nok gange, og det kan lige så heller ikke betegnes som raketvidenskab: Fastelavnstønder kan IKKE tåle vand! Opbevarer du en fastelavnstønde fra sidste år, er det meget vigtigt, at den ikke får noget fugt. Så hvis du opbevarer en tønde i en kælder eller i et skur, skal du være sikker på, at tønden kan placeres tørt.
  • Fastelavnstønder må heller ikke opbevares for varmt. Indholdet kan tage skade, og båndene om tønden kan løsne sig. Desuden er udtørret træ langt nemmere at slå i stykker, så selvom du har investeret i en forstærket tønde, kan den pludselig blive mere børnevenlig, end planen var.

Præmier til kattekongen- og dronningen

Den første, der slår hul på fastelavnstønden, bliver kåret til kattekonge, mens den, der slår det allersidste bræt af tønden, bliver kattedronning. Det skal selvfølgelig fejres med manér! Normalvist får kattekongen- og dronningen en flot krone, men du kan også overveje, hvilke præmier der ellers ville passe til lige præcis din fest. Alle festdeltagere kan også lægge et beløb sammen til større gaver. Så er der lidt mere at kæmpe om.

Find det perfekte kostume og den fedeste pynt

Der er altså inden fastelavnsfest uden flotte og farverige kostumer. Fastelavnskostumer skal være sjove og festlige, du bør derfor gemme de dunkle og uhyggelige kostumer til halloween i oktober. Nogle af de mest populære kostumer er prinsesser, superhelte, pirater, cowboys og lignende. Det er altid okay at være nytænkende. Når du har kostumet på plads, kan du begynde at overveje, hvordan du kan gøre din fest endnu mere festlig. Festpynt er altid en sikker vinder her. Du kan eksempelvis få fat i tallerkner og kopper til din bordpynt, men ellers kan hjemmet også prydes af flotte guirlander og balloner. Vil du virkelig gøre noget ud af det, kan du også lave dit helt eget fastelavnsris.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×